Korv stroganoff!

Idag har varit en mysig dag! Var på gymmet innan jag skulle börja jobba. Sprang en halvtimme på löpbandet och en halvtimme på orbitrecen. Sen efter jobbet cyklade jag till Tina & Tamas där min älskling befann sig. Han hjälpte Tamas med veden och blev både solbränd och musklig;) På köpet hade han klippt sig, helt på eget initiativ! Tina bjöd på supergod blåbärspaj, mums!

Nu sitter jag och väntar på att falukorven ska tina så jag kan börja med maten. Är hungrig på mat nu! Ris, mums! Kan tänka mig att min kära syster är lite trött på det nu. ;)

Annonsen var inne i HP idag och det enda samtalet vi fick var en trea på andra våningen i Landeryd. Tackade nej direkt, var inte alls vad vi tänkt oss! Hoppas hoppas hoppas att fler hör av sig!!!

Hela dagen har förresten gått utan att Leia kissat utanför kattlådan! Det verkar som att det hjälpte att placera matskålar på kiss-ställena! :D YAY!

Tack till alla som gratulerat oss för graviditeten. Det betyder jättemycket. <3

På bilden - älskade kisen Diva!

Du har nu 200 dagar kvar till beräknad förlossning

Ringde lönekontoret och fick beskedet att min lön blivit försenad p.g.a. att min chef inte attesterade lönelappen i tid. Därför får jag inte min lön förrän den åttonde maj! Det är extremt frustrerande eftersom vi måste betala räkningarna imorrn. Som tur är så har jag underbart snälla föräldrar. <3

Sen vi kastrerade kisemisarna så har Diva slutat kissa inne, men Leia bryr sig inte det minsta utan fortsätter som vanligt. Vi har nu försökt spraya "piss-off" på hennes favvo-ställen flera gånger om dagen men det hjälper inte. Nu har vi placerat ut tre olika matskålar på de tre olika ställena. Hoppas hoppas hoppas hon slutar snart! Annars blir vi illa tvungna att ta bort henne. :'(

Nu har jag ringt och bokat galler-kärra till klockan tre i eftermiddag. Då ska vi köra till tippen och slänga halva lägenheten. iaf, Bastians gamla säng, en kontorsstol, två bord, massa, massa kläder och en hel del annat skräp. Gud vad skönt det ska bli att äntligen ha plats igen!

Igår fixade vi annonsen till Hallandsposten och imorgon kommer den med i tidningen. 100 kr kostade den, men får hoppas det ger resultat. Vi skrev så här:
"Hus, del av hus, el. lägenhet önskas hyra av ung, skötsam familj. Minst 3 rum och kök!"
Väntan...

När jag loggade in på familjeliv idag så såg jag att jag nu har 200 dagar kvar till beräknad förlossning.
KUL! Ronny har förresten hittat en barnvagn han vill ha. Jag är lite tveksam, men den växer nog för mig.:)

Var inne på Ikea för ett tag sen och hittade massa gardiner som jag vill ha och kuddfodral som jag vill köpa =) De jag har nu är fruktansvärt trasiga och ser hemska ut! Cerise-rosa är en fin färg iaf.=)










10:29
Elisabeth från lönekontoret ringde nu och jag kommer att få mina pengar antingen idag eller imorgon! Wohooo! Lättnad!

Var är min lön?!

Suck. Jobbat hela helgen så kroppen är sliiiiten. Idag gick jag upp tidigt för att vi skulle röja i garderoben. Vi ska köra till tippen imorgon och måste få plats med några av Jonnys grejer. Vi ska slänga uppåt femton sopsäckar med grejer och det känns superskönt! Så mycket skit vi haft, som man inte kommer sakna!

Idag fick jag min lönespec. utbetalningsdagen är idag. 500 kr fick jag, tack för den! Har jobbat sammanlagt 81 timmar i mars, så ska ha 8900 innan skatt. Nu har vi panik för vi måste verkligen få tag i pengarna innan onsdag! Då ska ju räkningarna betalas! Ska ringa lönekontoret imorrn och se vad de kan göra.:'( Måste ju ha blivit fel någonstans!

Linnea, saknar och älskar dig! Du är snart hemma igen!

Jag är nu i v 12. (11+1), dag 79 av 280.

Första bruks-passet för året.

Nu har jag jobbat färdigt förmiddags-passet på bruket. Började sex i morse och slutade för en halvtimme sen. Nu sitter jag hemma med Ronny, David och Bastian och försöker bli tröttare. Ska gå och lägga mig strax efter tre har jag tänkt. Måste försöka sova mycket, trots ljuset och värmen i vår lilla lägenhet.

Har inte nämnt något om min grav. på jobbet. Vet inte riktigt hur de ska reagera. Där, på bruket, snackar folk väldigt mycket skit och dömer människor. Suck.
Egentligen borde jag inte var orolig, jag borde skita i det och vara lycklig. Men jag är tyvärr en sån som bryr mig mycket om vad andra tycker...

Kastration, jobb och turkisk peppar!

Idag skulle katterna lämnas för kastrering (som det tydligen heter, även för hon-katter nuförtiden) klockan tio över nio i torup. Eftersom jag skulle börja jobba klockan tio tänkte jag passa på att träna en stund innan, medan älsklingen lämnade kisarna.

Jag kom till gymmet och sprang en halvtimme på löparbandet. Riktigt nöjd, men fick ont i fötterna efter halva tiden eftersom jag var tvungen att springa barfota. Mina skosnören gick upp och istället för att stanna och knyta så sparkade jag av mig skorna. Ångrar det lite nu...

Jobbade tio till tre. Var ute 90 procent av tiden och fick nästan solsting. Shit vad varmt och skönt det var idag! Efter jobbet kom jag hem och då var misarna hämtade. Stackars katter! De kom vinglandes och mötte mig vid dörren. Stackarna kunde knappt stå på benen. Ligger de på mage så ser man hur metallstygnen glänser och jag lider så med mina älsklingar! 1985 kr kostade det, vi får hoppas att de slutar kissa inne nu! Ska tvätta golven ordentligt med "piss off" så att de inte kissar i sitt lilla hörn av ren vana.

När jag kom in och satt mig i soffan så fick jag ett paket av Bastian! Han och hans pappa hade köpt en grej till mig i Halmstad idag. =) Jag visste direkt var det var och jag blev överlycklig! Desperate Housewives säsong fyra WOHOOOO!

En stund senare åkte jag till underbara, söta Tajna och mös med Sam. Vi snackade massa skit, jag och Tina och hade det supertrevligt! Sen kom leif dit med och honom ser man ju inte så ofta så det var trevlans! Nu är älsklingen hos Anders och spelar ölspelet och jag sitter och käkar surt&blandat och turkisk peppar och tittar på Talang.
Ska snart gå och lägga mig. Upp tidigt imorgon. Börjar jobba klockan 06-14. Sen på natten är det dags igen, 21-06, och på söndag blir det 14 - 21. Stay positive! Mycket pengar =)

Illamående igen!

Hela dagen igår mådde jag piss. Jag var illamående och rörde knappt en fena medan min kära sambo städade lägenheten, moppade överallt och tillochmed skrubbade badkaret ordentligt! nu är det vitt igen. =) Så nöjd! Halv två började jag jobba, fick höra att jag skulle vara på korpen och tänkte suck - det här blir en lång dag. Fritids för de äldre barnen är sådär, för barnen klarar sig så bra själva så man har ju inget att göra.
Men jo, jag hittade nåt att göra. Jag satt och räknade dagarna till RUL =) 49 idag ;) Längtar nåt så sjukt!
När jag hade räknat färdigt så läste jag igenom en massa broschyrer jag fått av Nina. Bl. a. 9 goda råd till blivande föräldrar och ronny bad mig komma ihåg att jag ska be om en "baby bag" på BB om ett halvår. Ha!

Efter jobbet igår åkte jag upp till svärmor en sväng och hälsade på. Det var mycket folk där,a v någon anledning. På kvällen åkte vi till Tina och Tamas och älsklingen gick runt och mös med Sam. =) Tror han har lite bebislängtan ;)

Nina sa att man inte behöver börja med järn, fosfor och folsyre-tabletter förrän v. 24 men jag som (så klart) ska vara ute i tid har redan börjat. ;) Äter multivitamin brustabletter och känner mig lite piggare av dem, men har blivit otroligt hård i magen. Tydligen är det inte helt ovanligt att man blir det av järn.

En av mina kollegor på jobbet, Bigge, är så söt=) Varje gång jag möter henne i korridoren så har hon ett finurligt smile på läpparna. Sen frågar hon hur jag mår och hur magen mår. Sen stryker hon handen över min mage och säger att hon är så glad för min skull. varje gång! Och hon påminner mig om hur mysigt det är. =)





Bild tagen för tre dagar sen. :) Mage på kvällen efter mat. Föredrar att fota då, för då ser den större ut. ;)

Inskrivning!

Idag klockan 11 var jag på inskrivning! Carin var fortfarande sjuk så fick träffa Nina ist, men det gick lika bra det.=) Vi pratade om livet, förväntningar och familjen, sedan tog vi blodprover och så. Blodvärdet låg på 127, vilket tydligen är väldigt bra. Det ska ligga mellan 110 och 140 typ. Blodtrycket låg på 110 genom 60 och det var också bara bra.=) Nina hittade inte heller något konstigt i urinprovet, och allt verkade tiptop! Så det känns skönt =)
Blev tyvärr inget ultraljud idag dock, som jag hade förväntat mig. Men den som väntar på nåt gott... ;)

Jag fick tid för ultraljud på mittpunkten i Halmstad den elfte juni klockan 1. Då har jag gått 17+3 :)
Har räknat lite snabbt idag och det är 7 veckor kvar. Är faktiskt inte jättelång tid. Och när jag väl varit där så har halva tiden gått.=) Och det bästa av allt är att i v. 18 kan man se könet, om inte bebisen ligger på nåt konstigt sätt. Och dessutom får man med sig någon bild hem. =) MYS!

Ikväll ska min älskade pojkvän laga chili con carne (hans pappas recept) till mig. GOTT! Han har varit i stan idag och handlat och bara för att han veta hur mycket jag älskar Desperate Housewives har han varit runt och letat efter säsong fyra i heeela stan! Har inte ens bett honom. :D

Jobbat idag, ont i huvudet och träningsvärk. Skönt faktiskt, man märker att det gör nåt och att man blir starkare!
Ta väl hand om er. <3

Avslöjande för världen...

Under januari och februari månad mådde jag jätteilla varje dag. Nojig som jag är, trots p-piller, så gjorde jag gravtest ca. 2 ggr i månaden och de visade alla negativt. Detta fick mig till slut att tro att allt berodde på magkatarr så jag åt Omeprazol flera veckor i sträck, utan effekt. Allra värst blev illamåendet när jag satte mig i bilen.

Den 2 mars runt sju på kvällen testade jag återigen negativt, och eftersom jag hade ett test över (köpte apoliva två-pack) så tog jag det andra på fredagen. Precis när jag hade kissat på stickan slängde jag testet för jag "visste" att det skulle visa negativt. Det enda jag egentligen var ute efter var ett svar på mina bekymmer. Trodde egentligen aldrig att jag var gravid... förrän tre timmar senare när jag plockade upp testet ur soptunnan och tittade på det. Då var det svagt svagt positivt. Jag visade testet för Ronny som sa att det var sås vagt så vi måste köpa ett till. Det gjorde vi, och på lördagen testade jag igen, på kvällen. Mycket riktigt var det positivt.

Jag drabbades av chock, rädsla, förvirring och fakitkst.. glädje. samtidigt. Glad var jag mest för att nu visste jag att jag funkar som jag ska. Att jag KAN bli gravid. Den första veckan efter plusset velade jag fram och tillbaka. Visste inte alls hur vi skulle göra, vad som var bäst osv. Hade ju haft det riktigt jobbigt med Jonnys bortgång och så. Hemskt var det, med huset, hundarna och begravningen. 

På fredagen, när jag var hos barnmorskan för första gången, den 13 mars, bestämde jag mig för att jag ville behålla barnet.

Den 24 mars gjorde jag VUL, som enbart visade ett litet grått riskorn i lite fostervatten. Blev sjukt besviken för jag hade väntat mig att se mer. Eftersom läkaren märkte besvikelsen bokade han in nytt VUL den 7 april och då såg jag att lillen hade växt mycket:) Han/hon var nu en och en halv cm stor! Älsklingen och läkaren såg hjärtat blinka fint=) Tyvärr missade jag detta eftersom jag låg så långt bort.

I fredags hade jag tid för inskrivning och jag hade längtat och längtat, räknat ner, och längtat lite till. På morgonen ringde min barnmorskan Carins, kollega och berättade att hon var sjuk. Blev så ledsen att jag började gråta. (känsligt som man är) Räknade ner igen, och imorgon är nästa chans:) Klockan elva sker det! Då ska blodprov tas, ultraljud göras och hjärtslag räknas;)

Jag är idag i v. 11 (10+1) och jag är på dag 72 av 280. Har gått 25,7 procent av graviditeten, alltså MER än fjärdedel! Känns helt sjukt! För en vecka sen slutade jag må illa och andra symptom tog vid. Nu lider jag mest av humörsvängningar, trötthet, klåda på hela kroppen och temperaturkonstigheter (enligt min pojkvän fryser jag vid 40 grader).

För mig, som alltid rört mig mycket innan med fotboll och handboll, så är det viktigt att förtsätta med detta. Därför har jag nu köpt träningskort på Örnahallen och simmar minst två ggr i veckan. Funderar på att gå till gymmet en sväng idag och springa en runda på löpbandet. Sedan har jag bestämt mig för att träna ryggen varje dag, med rygglyft eftersom jag haft/har fortf. mycket problem med det.

Så ja... Livet kan ta oväntade vändningar när skydden havererar. Bebisen är oplanerad men absolut välkomnad. <3


RSS 2.0