Jag ÄLSKAR den nya lägenheten!

Sitter och äter frukost nu, vid ett bord - ett matbord! Förstår ni hur härligt det känns? Har suttit böjd över det där soffbordet i ett och ett halvt år!

Vi blev färdiga med både flytt och städ igår runt ett-tiden. När Gurli och jag skulle putsa ett snedfönster så löstes någon spärr ut och vi kunde inte stänga det. Vi ringde efter männen som var på tippen och slängde överblivna möbler. De kom och segrade inte. Sen började det regna så vi var illa tvungna till att ringa efter stackars Mats (hyresvärden) som faktiskt är ledig på lördagar. Han var inte jättepigg på det men sa att han skulle komma dit.

Mats kom och grejade, men inte heller han segrade, utan lade en presenning på golvet och sa att det skulle fixas på måndag. Innan han gick så passade han på att godkänna städningen!



Idag har vi gått in i v. 30! Alltså "bara" tio veckor kvar nu!

Om en timme så är vi på väg till Jönköping och IKEA med släp! Idag ska det shoppas. Troligvis blir det sängram, nattduksbord, sovrumslampa, mattor, hyllor, loftsäng till Bastian, gardiner (som mina underbara föräldrar ska ge i inflyttningspresent), gardinstänger, vardagsrums-bord, duschdraperi... and the list goes on.

Bilder från lägenheten kommer, samt magbild från v. 29.
Imorgon ska jag inventera på Konsum så är borta i princip heeeela dagen.

Ha det gött!

Uppdatering

Idag klockan tre får vi hämta nyckeln till lägenheten! Ska bli kul att se hur det blev med tapeterna! Igår och idag blir det full packning och spackling, gud vad härligt - nu äntligen händer det! Gurli, (svärmor) ska komma hit och städa ugnen eftersom ugnsrengöringen är för stark för mig att handskas med.

Ska beställa kurslitteratur för uppåt 2000 idag, men då har jag så jag klarar mig på hela året.:) Spännande!

Fiskbullar och ris nu - mums!


Videoklipp!

Nu är jag i vecka 29! Tiden går foooooort, åttonde graviditetsveckan.
Tänkte lägga upp ett videoklipp på när bebisen sparkar två gånger. Klippet filmades i måndags, alltså i v. 28 (27+1) och jag tycker det är såååå mysigt att sitta och titta på det!


Sen var jag hemma hos Tina den fina igår och hon ville ta en massa bilder på min mage.:) Tina är duktig!

Överreagerar jag...?

...eller? suck...



Tiden går, redan v. 29 imorgon! Jobbar måndag och tisdag sen är det finito! Efteråt flyttar vi.

Barnmorskebesök

Idag har jag varit hos Carin, min barnmorska! Har inte träffat henne på hela sommaren eftersom hon varit ledig. Trivs verkligen jättebra med henne! Ronny var med i väntrummet, men eftersom de inte kallade in mig förrän efter 20 minuter hann han inte stanna. Så han fick åka till jobbet istället.

Jag är nu i v. 28 (27+3)
Mitt järnvärde var 125, ett mer än för två veckor sen. Äter fortfarande inte Niferex och jag mår så bra så.
Mitt blodtryck låg på 120/60 vilket också är bra.
I urinet hade jag något som förkortades till leuc. +2 och det var tydligen någon slags bakterie. Jag ska dricka mycket vatten nu och ta med ett nytt urinprov om två veckor.
Vikten pekade på 69, har gått upp ca. 8 kg under graviditeten. För två veckor sedan vägde jag 67.
Symfys-fundus måttet var 27 cm, hela 6 cm större än sist! Att jag växt så mycket på två veckor!
Bebis hjärtslag var först på runt 180, men det var för att jag råkat skrämma den lite och livmodern dragit ihop sig:) När den lill* lugnat ner sig låg det på runt 152.

Jag är SÅ glad för att allt är bra! Det känns helt otroligt att ha kommit så här långt!
Vi har kontroller inbokade i princip hela september - superskoj! Och den 28/9 ska vi ju på ultraljud igen! Åh vad jag längtar!

Torgny, fastighetsskötaren ringde igår och tydligen är inte tapetseraren färdig förräns i mitten på nästa vecka. Nu har vi ju ändå ingen bil, den såldes igår, så vi hade inte kunnat köra grejer, men gud vad kul det hade varit att få se hur det ser ut!
Jaja, hellre att det tar längre tid och blir ordentligt gjort än kort tid och slarvigt.

Ikväll ska jag hem och hälsa på älskade Fozzie igen. <3 Min skatt!


Äntligen är den här...

min TNS-apparat har kommit till Hylte nu, så klockan 15.00 ska den hämtas! Yes! Ljuva liv. Slut på konstant ischias-smärta!
Så här ser den ut ->
(men jag har fyra elektroder/plattor istället för två)

Igår mmsade jag runt till släkt och vänner. Bebisen sparkade två gånger och det syntes sååå tydligt! Om någon vill hjälpa mig med hur man lägger in videos, så kan jag göra det. :) Hade varit kul för min egen skull med.

Träningen igår gick jättebra, det var så skönt att få röra på sig. En kvinna kom fram till mig och frågade hur det går att träna med en "sån där" och pekade mot magen. Bra sa jag, har varit igång sen tidigt i början. Hon frågade hur långt det var kvar och jag svarade drygt tio veckor. Stackars kvinna höll på att dö av chock. Jag vet att jag är ganska liten fortfarande, men det kommer nog. Har åtminstone gått upp mellan 7 och 8 kg.

Nu äter jag frukt och tittar på friidrotts-VM.

Sorg, glädje.

Det var lättare att förstå igår, när jag såg Fozzie. Det gör ont, så ont, i hjärtat. Min älskade nallebjörn som förstår mig bäst! Men han mår inte bra.:(



Städchefen ringde innan och frågade om jag kan städa på Elias Fries 6 h/dag denna veckan men jag var tvungen att tacka nej. Städjobb under så lång tid klarar nog inte min rygg av. Dessutom har jag träff hos barnmorskan mitt i veckan och vi  är mitt uppe i både bilköp och flytt, så det hade nog blivit för mycket.

Igår åkte vi till Gekås. Jag köpte jättefina ljuslyktor och stolsdynor. Köpte två par jeans till Bastian också. Ronny köpte två muggar haha. Mammas mugg och pappas mugg. Mamman var fet som en ko och pappan var fruktansvärt hårig. Hur ska man tolka det? ;)

Nu sitter jag och tittar på förlossningprogram på tv4 fakta (min nya favoritkanal). Det är ganska intressant, jag lär mig mer och mer om hur det kan gå till. Dock tycker jag det ser lite äckligt ut.:S Men de regionerna ser man ju inte själv sen haha.
Jag lade mig på rygg en liten stund och när Ronny kom in så sparkade bebisen jättemycket så hela magen gungade till haha. Han tyckte det såg läskigt ut men blev väldigt glad. Det var så kul! Jag vill också ha bebis NU! :)

På förlossningprogrammet visade de en pojk som föddes i v. 25. Otroligt liten men stabil. Jag kan inte förstå¨att jag har en sån liten i min mage med. fast till och med ännu större!

Bebis och jag ska gå till gymmet i eftermiddag igen, som i torsdags. Vi ska orbitreca lite grann och hålla formen.:) Snart öppnar simhallen så man kan simma igen!

v. 28 - MYS!

Min BÄSTA vän

... är Fozzie. Sötaste, mysigaste och mest tröstande hunden i världen.

Igår fick jag veta en sak som knäckt mig totalt. Mår skit och vill inte...



Idag var jag på ikea med gurli och tomas. Köpte ingenting men tittade en hel del. Bl.a. så har jag hittat tre mattor till vår lägenhet. Tog magbilder i morse, sådär i sista minuten igen.
Går ju in i en ny vecka imorrn.


Jobb, stress, flytt

I fredags blev det inte Borås, utan David skulle lämnas i Ulricehamn. Så vi åkte vidare till Jönköping och A6-center. Jag smet in på H&M medan Ronny tittade på spel och jag hittade lite smått och gott. Jag köpte ett par kängor, liknande armékängor men utan stålhätta och så ser de väldigt kvinnliga ut. Ett par svarta jeansleggings som är supersnygga till - dock var de små i storlekarna så nu känner jag mig huuuuge. Och så köpte jag ett linne som jag inte provade, och visade sig att det var alldeles för kort för magen för tillfället. Jag var egentligen ute efter ett långt linne så blev lite missnöjd. Men men, det kostade 50 spänn och vanliga linnen kommer alltid till användning ändå.

Vi var inne på Ikea en snabbis med och kollade på skötbord. Hittade ett - Hemnes - som verkar kanon, men tyvärr svindyrt. Så nu surfar jag på blocket. Tattigt kanske... men varför inte?:/

Idag har jag och Bastian städat och packat på hans rum. Vid elva ringde Istvan och frågade om jag kan jobba på fyralaget med Loli och Andreas i eftermiddag. Givetvis sa jag ja eftersom de är två av de roligaste människorna som finns på bruket. =D Så för en timme sen slutade jag!

Jag hittade mitt minneskort häromdagen! Det på 4 gb som varit försvunnet sedan lääänge! Det fick jag av Jonny tillsammans med min rosa mobil förra våren och jag hade massa roliga saker på det. Sjukt mycket musik och jättemånga bilder!

I fredags var vi och hälsade på Jonny i Gryteryd. Han skulle fyllt 56 år då, den 7:de augusti. R.I.P Bastians och bebbens farfar. <3

I veckan skickade jag in ca 500 bilder till framkallning. Bilder från pappas 50-årskalas i oktober och framåt. Två dagar senare kom de och de är underbara! Det ska bli sååå kul att få sätta sig vid bordet i den nya lägenheten och sätta in dem i fotoalbum! Perfekt format för minnen!

Nu, när det bara är lite drygt en timme kvar av v. 26 tycker jag det passar att lägga upp en bild från v. 26 haha. Jag kan helt ärligt säga att jag är otrolgit glömsk, och inte orkar sitta vid datorn så mycket längre.
Men här kommer den.



Du har nu 100 dagar kvar till beräknad förlossning...

Idag har jag varit uppe hos svärmor och solat. Vi var på stranden igår och blev bruna och fina, idag blev det ännu mer. När jag kom hem (efter en snabb-visit hos finaste Tina) satte jag mig i soffan och tog mig an den stora pappersröran vi har här. Räkningar hit och dit, reklam här och där och viktiga papper i mitten av allt. Högen är betydligt mindre nu, men mycket vågar jag inte slänga eftersom jag inte vet vad det är. Det får Ronny kolla igenom först.

Idag valde vi tapeter till vår nya lägenhet. I vårt sovrum blir det en mörk nyans av rostrött typ. Vi har två fönster och ljusa möbler så det kommer nog bli ganska ljust ändå. Och det var ärligt talat den bästa färgen vi hittade. (Fanns inte mycket att välja på) I vardagsrummet fick jag min vilja igenom - så där blir det vitt! Och i kök och hall olika nyanser av grått. Bastians rum blir grönt, efter hans önskemål. 

Tvivlar starkt på att de är färdiga i tid, eftersom det bara var en stackars kvinna som skulle städa heeeela lägenheten. Det lär ta ett tag...

Imorgon blir det Borås, typ. David skulle ha skjuts till någon punk-festival...

Barnmorskan ringde idag angående leverproverna jag tog i måndags. Hon ville veta mer detaljerat hur jag mår så hon kunde ta upp det med läkaren på tisdag. Hon sa inte mycket om testresultaten så jag vet inte än om jag är sjuk eller inte. Känner mig frisk. Hon skulle ringa tillbaka nästa vecka.


Nästan 20 000 kr i böter...

... blev det för vår nya lägenhets förra hyresgäst. Hon hade helgen på sig att städa och i fredags såg det inte ljust ut. Jag, Ronny och fastighetsskötaren Torgny var där och tog oss en titt. Helt förfärade blev vi.
I morse ringde jag Torgny och bad om att få vara med vid besiktningen. Vid 15-tiden ringde han och när jag kom dit så bytte han lås. Hon hade inte hört av sig och därmed inte heller lämnat tillbaka nycklarna. Inte ett jota var gjort i lägenheten, och det ser förjä*ligt ut. Därför kommer kvinnan i fråga få betala ca 4000 kr för att Bra Bostad ska anlita en städfirma. Till detta kommer också 15 000 kr för tapetsering och målning.
Torgny sa att de möjligtvis kommer lägga nya golv i vissa rum också, och då tillkommer extra avgifter.

Jag ljuger om jag påstår att jag inte är skadeglad, för det är jag. Vi hoppades på att en städfirma skulle anlitas eftersom det inte känns som att det skulle bli ordentligt gjort annars. Enligt Torgny har målerifirman lovat att vara färdiga till helgen den 15de och 16de augusti, så enligt planerna ska allt flyta på som planerat - trots allt extraarbete.

Imorgon eller på onsdag ska jag få en pärm med tapetprover och färger i. Det ska bli jättekul att välja ut tapeter till de olika rummen. Bastian har önskat grönt i sitt rum, så det blir det. Jag vill ha vitt i vardagsrummet, och är sugen på nougatbrunt i sovrummet. Jag vet inte riktigt vad Ronny har tänkt sig.
Köket är nog svårast... tips?

Håller på att skicka in hundratals bilder till framkallning nu, ska bli så skönt att ha dem i album istället för på datorn!

Dagen efter...

...helgen.
I fredags var vi hemma Tinas pappas familj och snackade. Sen åkte vi hem till Tina och käkade pizza och tittade på hyrfilm - All the boys love Mandy Lane. (Inte så jättebra!) Trevligt var det iallafall! 
I lördags var vi först inne i stan där jag hittade ett par jeanstights (köpta på city gross för 50 kr haha) och strumpbyxor. Mina skor som kom i fredags användes då och herregud vad höga de kändes! 8,5 cm klack. Men snygga är de. Tyvärr får jag nog ligga lite lågt med dem under graviditeten iallafall. Vi köpte även en födesledagspresent till Gabriel, Ronnys brorson.  På kvällen grillade vi och spelade spel hemma hos Gurli och Tomas.

        

Igår var vi hemma hos Allan och Ramona och firade att Gabriel, Bastians och ebbens kusin, fyllde ett år!


RSS 2.0