Det känns verkligen bra...

.. att äntligen hittat en lägenhet! Som kommer bli kanon!




Idag får jag dessutom hämta mina skor från H&M!


Torsgatan                         Algatan ...

Torsgatan                                                  Algatan

Fördelar                                                      Fördelar
stora ytor                                                    separat tvättstuga
fast pris                                                      utekatter
nära centrum                                            nära örnaskolan
balkong                                                      gräsmatta
nya väggar                                                 fräsch lägenhet
socialt                                                        ganska privat
lekplats för B.                                           tidigare flytt

Nackdelar                                                  Nackdelar
ofräsch?                                                     kostnaden
innekatter                                                   garageuppfarten
långt från örna.                                          små rum
senare flytt?

500 kr i månaden (1 barn)                     900kr på 1 barn (uppvärmningen räknas på 167 kr m2/år)
1400kr från december och framåt        1400kr bidrag från december och framåt

Boendekostnad:                                       Boendekostnad räknad på 6000kr/mån:
4400 kr (inkl. garage)                               4600 kr (inkl. garage)



Det här är alltså min lista på de olika lägenheterna. Vi var och tittade på dem igår, och den på Algatan var i jättefin skick, och tänk så mysigt med trädgård! Men kallhyra är svårt:/ Och rummen var inte stora.

Den på Torsgatan är jag väldigt glad över att vi tittade på igen, för nu såg vi hur den verkligen ser ut! Hon har helgen på sig att städa och har inte börjat, så troligtvis får en städfirma ta vid nästa vecka. Alla rum ska målas och tapetseras om.

VI HAR EN LÄGENHET! Flytt första september WOHOOOOO! Torsgatan 2B, blir vårt nya hem. Med nya fräscha tapeter och nymålade väggar. Och jag får vara med att bestämma färg och tapeter =) På måndag ska vi ha hyreskontraktet här, gud så skönt! Nu - en massa paperwork.



Happy!

SEMESTER! WOHOO! Och besök hos barnmorskan idag!

ÄNTLIGEN - ÄNTLIGEN har jag jobbat sista passet med "den där"! Det känns jätteskönt, faktiskt!

Idag gick jag upp strax över åtta och fixade frukost till mig och Bastian. Sen ringde jag fastighetsmäklaren Torgny som ska visa oss lägenheten på Algatan idag. Jag frågade om han hade besiktigat lägenheten på Torsgatan än men det hade han inte eftersom han inte fått nycklarna av Mia. Jag sa att jag kan springa och hämta dem (hon bor två hus härifrån) och det tyckte han var kanon, så sen ska vi kanske titta på båda lägenheterna. Den på Algatan kanske redan är uthyrd då dock, för där var ett annat par och tittade nu. Och vi ska inte dit förrän 15.10.
Ronny har iaf hämtat hit 25 flyttlådor från jobbet, och sagt upp lägenheten. Så något hem ska vi få!

Klockan 11.00 ska jag vara hos barnmorskan, och min syster ska följa med mig! <3
Ska bli spännande, det var längesen nu. Hoppas på att få kolla blodvärde och blodtryck igen, och givetvis hoppas jag på att få höra hjärtljuden!


Det gick jättebra hos barnmorskan! Vi kollade järnvärdet, som jag trodde var lågt. 124 låg det på så jag behöver inte börja äta Niferex! Känns jätteskönt! Blodtrycket var 100/55 vilket hon också tyckte var bra. Viktuppgången sedan inskrivning är 3 kg, och under grav har jag sammanlagt gått upp 5 kg. Fundusmåttet var 21 cm, också helt okej!

På måndag ska jag tillbaka och göra tester på levern eftersom det kliar mycket på mina händer och fötter.

Mats från Heimstaden ringde vid halv elva och frågade om han kunde komma hit tillsammans med en potentiell hyresgäst och visa lägeneheten. Lustigt att det gick så fort med tanke på att vi sa upp den igår!
Det var en kille som skulle flytta hemifrån som var intresserad. Klockan ett kom hans mamma och tittade på lägenheten och hon var jätteintresserad och sa att de nog skulle ta den, och isf skulle hennes son flytta in så snart som möjligt. Detta innebär att vi kan flytta så snart som möjligt!
Gud vad skönt, nu ordnar allt upp sig! Torsgatan blir troligtvis vårt nya hem. =)

Nu var det längesen.

... jag skrev här.
Idag är jag i v. 25 (24+1). Jag har 110 dagar kvar till beräknad förlossning - tiden går foooort!
Igår köpte vi barnvagn, så nu är det också kirrat. Första halvåret/året är det en svart vagn och sen blir det en grön sulky med ljusgröna detaljer på. Så här ser den ut:




Jag beställde också ett par stövletter från HM. Liknande de jag hade förra året men med lite tjockare klack (De går förhoppningsvis inte sönder så fort som de andra). HM hade jättesnygga grejer och det var svårt att hålla fingrarna i styr!

Sen hittade jag en skitsnygg klänning på cubus hemsida som jag vill ha till min 20-årsdag.
Blir kanske att jag kan prova den i veckan.:)

Har en magbild sen vecka 24 som jag inte visat er. Tog den i lördags och bara några timmar senare (det var på kvällen) gick jag in i v. 25. Men bara för att, så har jag en magbild från varje vecka.



När jag och Ronny låg och kramades igår kväll så kände han bebisen sparka på sin mage. Det var ganska kul, det märks att den blir större och starkare för var dag.

Skönt med två dagars ledighet igen!

Gått av eftermiddagspasset nu och är ledig i två dagar.:) Imorgon är det skiftlagsfest ute i Skärshult och det ska bli jättekul.:) Nyktra är då både jag och Malin så vi kan nog underhålla varandra.

Har varit svintufft att jobba denna omgång eftersom mina fingrar svullnar upp och blir ömma. Både de och handlederna gör då jätteont och jag kan varken grabba tag i, eller lyfta något.

Leif ringde idag. Soc har inget emot att betala vår lägenhet åt honom, problemet är att han måste välja en lägenhet som han trivs i. Eftersom han är rökare, och vi bor på tredje våningen utan balkong så kanske den andra lediga lägenheten tyvärr passar honom bättre. (En etta är det dock.)
Förhoppningsvis får vi veta denna veckan hur det blir.

Imorgon ska Malin knäcka extra åt Bofast och vi har gjort upp en plan om att jag ringer dit och ansöker lägenhet. Hon har tillåtelse att skriva kontrakt och eftersom vi känner varandra ganska väl underlättar det lite. Får hoppas att det finns något ledigt. Sista veckan nu, sista möjligheterna innan bebben tittar ut...

På torsdag har mamma och jag en dejt. Då ska vi gå och titta på garn så mormor min kan sticka söta bebisgrejer, som hon så gärna vill. =) Det tackar jag för!

Fler bilder från Bobergs udde kommer när uppladdningen fungerar som den ska igen.

Tre omgångar kvar snart...

Sitter och äter potatissallad och korv, ska ner klockan två och jobba eftermiddag. Nattpasset gick väldigt fort p.g.a. att det krånglade så vi hade att göra, det vill jag lova. Vi var ändå fyra man.

Bastian hämtades klockan tio i morse, skulle till Höör och campa med farmor, Tomas och Elly igen. Imorgon ska vi möta upp dem och bege oss till Bakken i Danmark där vi var förra året med Bastians och bebbens farfar Jonny. (R.I.P)
Får hoppas att Bastian bara har bra minnen från det stället. :)

Gardinerna som avskärmar sängen från resten i vårt vardagsrummet ligger i en enda hög nu. :( Jag råkade sätta mig på en av dem och drog ner hela stålvajern som håller dem uppe. Jaja... nu kan jag åtminstone tvätta dem när de ändå ligger ner.

I tisdags var jag på sjukstugan och skalade bort lite av mina mollusker (som tydligen var vårtor) jag har på armbågen. De har suttit där i många år och nu började de gå mig på nerverna. Eftersom jag fortfarande går dit gratis så tyckte jag det var lika bra. Nu är det upp till mig om de försvinner helt - har köpt vårtmedel.

I onsdags ringde Gurli och väckte mig och frågade om jag ville med till havet. Givetvis ville jag och Bastian det så vi slängde på oss kläder och i med mat sen åkte vi. När vi kom till Bobergs Udde (Falkenberg) så tog vi allihop ett varsitt dopp under fem minuter. Sen började det åska och ösregna så vi åkte till McDonalds dyngblöta och käkade lunch. Efter maten blev det Fynda och såklart Babyproffsens butik. De hade jättemånga fina och billiga vagnar och bilbarnstolar. Blev jätteförtjust i en färg på vagnen. Grön med ljusgrön inuti. Sittedelen var lika fin.:)

Efter lite shopping, (Jag och Bastian köpte foppatofflor - mitt livs första, för 39 kr.) började det ljusna så vi åkte tillbaka till stranden och stekte i två och en halv timmar. Så lite brun blev jag iaf.:)



Nya magbilden med konstiga naveln...
;)

Bilder från Universeum













JAAA!

Jag kom in! JAG KOM IN!
I höst ska jag plugga spanska! 50% på distans. =) WOHOOOO!
Hinner inte skriva mer nu, ska iväg och jobba strax igen men imorrn och på onsdag är jag ledig:D
JAAAAA jag är GLAAAAAD! =)


Detta sug efter sötsaker...suck.

Igår var det väldigt trevligt. Vi provade GPSen som är inbyggd i Saaben och körde till Universeum. Väldigt bra GPS för vi hittade, men man blir ändå så stressad av stadstrafiken. På väg dit så sa GPSen att vi skulle köra en liten omväg för att det var en trafikstockning längre fram (En lastbil hade börjat brinna). Men vi tänkte att den säkert inte var uppdaterad - vilket resulterade i att vi satt fast itrafiken i 40 minuter. Dyr bensinräkning haha.

Universeum var helt okej, Bastian och Elly tyckte det var skitkul. Jag gillar djuren, de är häftiga men det var så mycket folk där igår så man han knappt titta. Efter vi tittat på djuren så skulle barnen till "lekställena" och jag satte mig ner jämte Tomas och vilade. Gud vad jag hade ont i mina ben och min rumpa. Dumma dumma ischias. Efter universeum åkte vi till Kållered och åt på Ikea (laxfile med potatis och sås - gott!) och gick på K-center. Jag köpte ett par stora svarta ör-ringar. kanske lite väl stora, men jag gillade dem ändå. Och Ronny med.
Gurli köpte massa fina kläder, bl.a. en jättefin lila klänning.

Vi var hemma i Hylte igen vid 19.00 och då åkte vi till pappa och visade bilen. Han tittade bara lite snabbt eftersom han skulle bege sig till Norge och fiska en vecka. Men, han tyckte den var snygg och verkade vara ett bra köp. Jotack, nöjda är vi.:)

idag vaknade jag kvart i tio av att Steff ringde. Hon var superledsen och berättade att hon missat bussen till Halmstad och frågade om jag kunde köra. Ingen bil, svarade jag, eftersom Ronny var i Brännögård och jobbade extra. Hon ringde upp fem minuter senare och sa att jag får låna hennes pappas så det gjorde jag. Tio i elva var vi framme och tåget till Göteborg som hon skulle vidare till, gick elva. Timing. Hann tillochmed äta en köttbullebaguette som steff bjöd på. (Åt ingen frukost hemma) Nu sitter jag och hoppas att hon får världens underbaraste dag med Markus, exet, som hon så gärna ville börja om med.

Efter jag lämnat Steff på tågstationen körde jag till Biltema och inhandlade bilsvampar. Tittade på torkarblad men rätt sort fanns inte inne. Sen såg jag att de hade hyffsat billiga bil-klädslar med, som vi behöver. Annars kommer tyget förstöras helt på de vi har nu.

Hemma vid tjugo över tolv, och hjälpte älsklingen tvätta bilen. Tyvärr orkar jag ju ingenting, blir trött i hela kroppen och får ont ont ont. Så efter en stunds övertalning från Ronny gick jag in och la mig i sängen.

Igår kände älsklingen bebisen sparka för första gången! Jättekul! Ungefär vid nio, tio på kvällen var det, då han/hon är som mest aktiv. Han blev glad, och jag blev glad.:) Min navel putar numera ut, mest på kvällarna. Det känns inte lika kul eftersom jag tycker det ser onaturligt ut. Har inte vägt mig på länge men skulle tippa på att jag nu gått upp ca. 5 kg. Känns helt okej faktiskt. magen är fortfarande liten på mornen dock. :/
Sugen på godis. Surt, salt, lakrits, choklad - you name it.
9 dagar tills vi får veta hur det blir med lägenheten!

Göteborg

Idag åker vi till Göteborg, eller närmare bestämt Universeum. Bastian skulle dit med sin farmor så vi möter dem där. Imorgon jobbar Ronny extra på förmiddagen och söndag - måndag jobbar jag igen. Men nu är det inte mycket kvar till semester!

Igår var jag hos sjukgymnasten. När jag stod upp och gjorde hållningsövningar (som inte är ansträngande) så var jag tvungen att lägga mig ner. Det svartnade framför ögonen och jag började må fruktansvärt illa. Gunilla, sjukgymnasten var jättesnäll! Andra bullar var det när jag mådde bättre och hon började på med min arm och axel. Knölarna jag har där har uppstått pga cirkulationen står stilla där, så det gäller att få igång den igen snart. Hon gjorde ultraljudet för att mjuka upp musklerna och sen knådade hon och tryckte med fingrarna och det gjorde så ont att jag började gråta. Herregud. Jag berättade om problemet med Ischias och hon sa att det är vanligt och att om jag inte blivit bättre tills jag ska dit igen (om tre veckor) så ska hon skriva ut en TENS-apparat till mig som jag kan få hyra för 100 kr/månaden till förlossningen är över. Den ska tydligen vara kanonbra! Vad jag har förstått så ger den ifrån sig små stötar.



Magbilder från igår.
Har hört många säga att folk tror att jag är gravid, men vågar inte fråga? Haha. T.ex. bilförsäljaren eller några på jobbet. Den senaste veckan har jag sovit med sport-BH eftersom mina bröst läcker. >_< Jag känner mig trött nuförtiden och vill inget annat än att bli piggare. Ska till barnmorskan om två veckor, ungefär. Fast då inte min riktiga barnmorska utan vikarierande.

Färsfylld paprika

Vaknade några gånger efter nattpasset idag, är jú så fruktansvärt lättväckt. Nu är jag iaf uppe och har ätit de tre sista färsfyllda paprikorna, som jag lagade igår kväll. Gud vad det är gott! Paprika må vara min nya craving, löskokt ägg också.
Gott! Maaaat.

Om en halvtimme, kl. 13.00, ska jag vara hos sjukgymnasten. Tänkte passa på att visa henne var jag får ont av ischias med, går ju ändå gratis. Men så ville hon titta på min arm. Hoppas hon känner efter ordentligt och märker att det är en bula kvar i den.

Leif ringde "Heimstaden" igår och frågade om soc fick hyra vår lägenhet av dem. Han förklarade läget, och strax efter ringde Ronny dit med och pratade lite. De sa att de är lite tveksamma iochmed att de haft problem med soc innan, men att det säkert går att lösa på nåt sätt. Han som har hand om besluten har semester till den 20de juli så vi ska försöka igen då. Men hoppas kan vi ju! Det hade varit perfekt. =D För isåfall slipper vi uppsägningstiden helt!

Nu ska jag byta om och lägga ner arbetskläderna i en kasse, har eftermiddagspasset kvar men ska nog gå rätt så lugnt tror jag. Imorgon blir det troligtvis marknad nånstans uppåt. Mysigt!

Tagit nya magbilder idag, lägger upp dem senare eller imorrn. =)

Fibromassage och minnesceremoni

Massagen, en lättare typ som heter fibromassage, var helt underbar! Pippi hittade punkterna som tog extra skada i trappan, och gned lite extra där. Nu känns hela ryggen mycket mjukare (förutom svanken eftersom barnmorskan inte tyckte vi skulle massera där) óch jag mår mycket bättre! Jag är avslappnad i varenda liten del av kroppen, och jag känner mig mycket mer positiv till allt och alla. En sån här sak skulle alla göra med jämna mellanrum! Tack igen mamma och pappa!!!

Nu tittar jag på Michael Jacksons minnesceremoni på TV4 och den är jättefin! MJ förtjänar verkligen att bli ihågkommen! En av talarna sa:
"It's not about the mess, it's about the message. "
Strunta i de motgångar han haft, minns det han bidragit med!
R.I.P.

Nu ska jag äta löskokta ägg och knäckebröd. Ville inte göra det innan massagen utifall att jag skulle få massa extra gaser i magen haha. Ägg kan ju ha den effekten ibland. ;)

Jag drömde förresten i natt igen. Då drömde jag om förlossningen men tvivlar på att den går lika lätt och smärtfritt i verkligen haha. (Man kan ju hoppas. ;)) Iaf. Bebisen var faktiskt en flicka denna gången! De tre tidigare drömmarna jag haft har det varit en pojke i. Men tvillingar är det inte iaf, och förhoppningsvis ingen tvåkönad heller. Jaja, huvudsaken är att bebben är frisk:) Könet är obetydligt!

We are the world, we are the children...

Enough said - R.I.P King of Pop.



Idag hämtade vi bilen och jag körde den för första gången. Vi åkte till Smålandsstenar och herregud vad skön den var! Jättebekväm att köra och åka i! Perfekt familjebil! FIck också kvitto på att airbagen är ikopplad så inga misstag sker.
Jag, och Ronny är båda jättenöjda med bilen. =)

I Smålandsstenar tog vi först en fika, jag vaniljhjärta och Ronny wienerbröd med kaffe. Sen åkte vi och visade bilen för min bror, Dennis, som tyckte vi hade gjort en bra affär! Kul =)

Ikväll ska jag på massage hos Pippi. Ååååh jag längtar, TACK MAMMA OCH PAPPA! <3 Det är verkligen välbehövligt.
Undrar vad jag ska göra mot ischias bara. När jag vaknade i morse hade jag svårt för att ställ amig upp för det gjorde så ont i skinkorna. När jag kom upp på fötter strålade det ner till båda vaderna och gick jag några meter så var jag helt slut.

Ronny och jag haffade Leifi i Hylte idag. Han ska kanske få en lägenhet av socialen och då sa vi att han kan fråga om de kan kolla på vår lägenhet, för i så fall skulle vi kanske slippa uppsägningstiden. :D Det hade varit kanon och leif var intresserad också. Nackdelen är bara att han måste pushas på lite för att han ska få nåt gjort. =) Superhärlig kille dock!

Mustangen såld :( Ny bil inhandlad :)

I lördags sålde vi Mustangen, tråkigt nog för, enligt mig, för lite pengar. Igår var vi utan bil hela dagen, och Ronny tyckte nog det var ganska tufft. (Jag jobbade så märkte inte mycket av det.) På morgonen tittade vi på en V70 här i Hylte som såg fin ut men den hade inte blivit körd på två år så gick inte starta utan startkablar. Sånt ordnar ju sig efter ett tag men vi bestämde oss ändå för att avvakta. På eftermiddagen åkte han ner till Älmhult med sin mamma och Tomas för att titta på en Saab 9-5 03:a för 69000. Den var inte ett dugg omhändertagen och det syntes både inuti och utanpå.

Idag gick vi upp tidigt och promenerade till Bilopalen här i Hylte. Gurli och Tomas kom strax efter oss. Vi tittade på en bil för 130000. Saab 9-5 07:a, svart, jättefin och jätteskön. Vi provkörde och prutade, Nästan nere på 120000 slog vi till och nu har vi alltså en säker familjebil! Innan vi får den (imorrn bitti) så ska passagerar-airbagen kopplas in, eftersom vi ska ha bilbarnstolen i baksätet. Sen ska även de två framdäcken bytas då de var skitdåliga. Försäljaren lovade också att han skulle leta upp fyra begagnade vinterdäck som han kan skicka med i priset. Kanon!



Nu är vi alltså Saab ägare. =) Och ett steg närmre allt som ska ordnas innan lillen tittar ut!

Haft otroliga problem med ischias idag! Det har gjort så ont i skinkorna och benen att jag var tvungen att ställa mig upp emellanåt, och sätta mig ner lika ofta. När jag kom hem från "city" slängde jag mig i sängen och Ronny var snäll och lagade lite mat till oss. =)

Nu sitter jag och laddar, försöker ta mig energi att diska och sen gå en långpromenad eftersom jag hört att det ska vara bra när man har så ont.

"Bara" Ischiasnerven

Fick svar från Bra Bostad idag, och enda svaret på om vi kan lösa betalningen på annat sätt var: Vi hör av oss i framtiden om vi har nåt som passar er."
Jamen man tackar?! Eller? aaah vilken service...

Jag har ju haft problem med ena benet och i ryggen på senaste tiden. Då har jag antagit att det varit foglossning, men när jag berättade för mamma så sa hon att det inte låter som foglossning och att det mycket väl kan vara ischiasnerven som kommit i kläm. (Eftersom bebben ligger långt in) Så jag googlade lite på det och det låter precis som de smärtor jag känner! Så lösningen på detta är akupunktur eller massage... eller iaf lindring.
Jag har börjat gå med innetofflor nu, för att det ska bli mjukare för hälarna iaf. Får se om det hjälper.

Varit hemma hos Yasmine och Robin (Resten av familjen är på semester) och ätit jättegod mat, som yasmine lagat. Fläskfilé och pommes. TACK! =)
Nu sitter både jag och älsklingen och slappar, ska snart sova eftersom vi båda två ska jobba imorrn, och båda börjar klockan 6.00.

Imorgon kommer en kille och tittar på mustangen... =(

Att man blir irriterad...

Har varit inne på bra bostads hemsida varje dag denna veckan för att vi ska kunna säga upp vår lägenhet i tid om det kommer upp nåt nytt. Igår, den 2/7 gick jag in på hemsidan som vanligt och då låg det TVÅ nya lägenheter uppe. De verkar kanonbra, MEN tillträdet för den ena var för två dar sen och tillträdet för den andra är 1/8. Alltså har vi INGEN möjlighet att säga upp lägenheten i tid. Och nu kan vi tidigast flytta 1/11 eftersom vi inte sa upp lägenheten i juni, alltså för tre dar sen. SUCK!

Frågan är hur man ska göra... Ska man säga upp lägenheten nu och i värsta fall bo hos mamma och pappa om vi inte hittat nåt innan 1/11? Vi borde ju faktiskt hitta nåt innan dess.

Nu håller jag på med tvätten, hygienen är ju extra viktig nu när Bastian är sjuk, så alla sängkläder tvättas nu när han åker hem till Laila. Och alla handdukar, alla kläder som legat framme osv. Skulle egentligen på massage ikväll men fick avboka den (och sjukgymnastmötet igår) pga av att jag inte vill smitta dem om jag nu skulle haft nåt. Men än så länge verkar jag ha klarat mig, de enda prickarna jag har på kroppen är gamla hederliga myggbett. ;) Svårt att undvika när man MÅSTE ha fönstret öppet på nätterna för att inte svettas ihjäl. jag kan lova att det är riktigt varmt att bo i en takvåning med nästan bara takfönster.

Hursomhelst, pratade med sjukgymnasten, Gunilla, igår och ska träffa henne nästa torsdag istället. Och massagen blir på tisdag 18.30. Jag måste verkligen få min axel frisk nu för det blir bara värre och värre. Suck. Och inte vågar jag träna nu heller, eftersom mitt högra ben de senaste dagarna har strulat mycket. jag blir trött i det jättefort, trots att det är i det benet jag har mest muskler. När jag lägger mig på eftermiddagen och vilar så värker det och bultar.

Igår sparkade bebisen jättemycket! Härligt när man ligger på ryggen och känner att det faktiskt ÄR något där inne.:)

Jobbar imorrn och på söndag, men trevlig helg till alla er andra! =D

Baby - hear that music!

Bastian har alltså fortfarande svinkoppor och det har blivit mycket värre sen vi var hos läkaren igår. Då hade han bara en kopp(a?) och nu har han flera stycken. Hur kan man nånsin få en 6-åring till att inte pilla på såren liksom?!
Vi byter örngott i hans säng varje dag, och handdukar. Ska iväg och köpa engångshanddukar idag.
Igår trodde Ronny och jag att vi också hade fått svinkoppor men jag verkar trots allt ha klarat mig.
Idag ska vi hursomhelst till läkaren igen, 15.30, och se om vi kan få penicillingtabletter istället. De ger gärna inte ut det om det inte är illa, eftersom de vill förhindra immunitet mot antibiotika.

Ice Age 3 var superkul! Det var nog det bästa jag sett på länge och hela familjen satt och gapskrattade! =)

Idag har jag varit supertrött, jag undrar om inte mitt järnvärde är lite lågt trots allt? Ska kolla upp det först om några veckor, den 30 juli. Carin, min barnmorska sa att oftast sjunker järnvärdet mycket mellan v. 21 och 25. Eller så kanske det har att göra med att jag senaste veckan ätit mer godis än frukt? Suck, jag hoppades att jag skulle lyckas hålla godissuget borta under resten av graviditeten med. Men nu ska jag bannemej skärpa mig.

Idag fick jag för mig att bebben nog ville höra lite musik, så jag tog stora hörlurar och satte en på magen och den andra på ryggen och började spela musik. Först ut var "Your body is a wonderland" med John Mayer (Först på spellistan på bloggen) och bebisen började röra sig jättemycket! Sen satte jag igång The Killers, men anar att det var för mycket fart i det och kanske lite stressigt. Så jag började spela Salem Al Fakir "It´s true" istället och då dansade bebisen runt som in i bomben! Jättekul =)


Jag vet inte hur man får in videos på bloggen men här är en länk till Salem Al Fakir iaf.:) En konstig Sims 2 version men musiken är densamma. :)
http://www.youtube.com/watch?v=w6jDB3X8JXc

Svinkoppor

Hemkommen från sjukstugan med Bastian. Han har svinkoppor och det är jättesmittsamt. Speciellt farligt för andra barn och gravida. Jippi...
Tur att vi gick dit såpass tidigt och inte väntade! Än så länge har han bara ett utslag vid munnen, ingen annanstans. Och man kan tydligen få det på hela kroppen.
Tråkigt nog får Bastian nu inte följa med sin farmor på husvagsnssemester upp till Kolmården utan blir istället hemma med oss. Detta pga av smittorisken. Istället ska vi ta med honom på bio ikväll - Ice Age 3 kl 18.20. Det var hans önskemål. (Mitt lite med, jag älskar Ice Age!)
Nästa vecka kanske han får åka på husvagnssemster istället.
Nu blir det jag som ansvarar för tvättandet, pillandet och smörjandet av utslagen trots att jag är gravid, detta eftersom Ronny jobbar. Handsprit har jag köpt och tvättar ofta, ofta med det.

Jaja. Godis och Ice Age ikväll! =)

Bild från midsommarafton. Tina fick foton med mig och kameran och jag fick med henne och kameran.

Tjejkväll, namngenerator och massage!



Ehm. För er som inte ser så står det Ibrahim på kille och Ida på tjej.
Ibrahim går inte för...nej... det går inte. Och ida heter ju jag själv.^^

Var på bio igår med underbara Steffi och Sara och det var supermysigt! Efteråt kom Hanna också och joinade oss i väntan på bussen. :) Det var längesen jag träffade dem och det var superkul verkligen! Vi såg "Baksmällan" som jag tyckte var lite väl överdriven (Jag gillar inte komedier om de inte är romantiska ;)


Bastian har fått ett jättefult munsår precis nedanför underläppen. I början såg det bara ut som myggbett så vi tänkte inte på det, men när han hade varit hos tandläkaren i måndags så hade det brutit ut ordentligt och nu är det var och sånt där! Jag köpte zinkpasta på apoteket. Expediten trodde det var herpes men det fanns ingen medicin för barn under tolv så vi skulle prova med zinkpasta. Idag ska vi till sjutkstugan, han och jag. För vid två ska han på husvagnssemester med sin farmor, Tomas och Elly till bl.a. Kolmården. Då kan det vara bra att ha kollat upp det.  Förhoppningsvis får han något mot det!

En sak som jag märkt är att jag inte längre är Manda. Jag är "Manda med magen".
Ringde min barnmorska igår och enligt henne skulle det inte vara några problem att få massage vid skuldrorna, axlarna och nacken. Efter fallet i trappan så har min axel bara blivit värre och värre. Kan inte hålla armen ovanför axelhöjd för det gör ont. Har problem med sovställning också eftersom jag gärna ligger på mage med armarna ovanför huvudet. Men det funkar inte med vänsterarmen. Då kan jag inte sova pga smärtan. Så på fredag klockan halv sex ska jag på massage hos Pippi och mina underbara föräldrar sponsrar - TACK!

Min barnmorska sa också att jag absolut inte behöver äta järntabletterna Niferex nu eftersom mitt järnvärde varit så högt innan. Den 30 juli ska jag träffa hennes "inhoppare" och då ska vi kolla värdet igen. Det är i v. 25.



Bild tagen igår. Sjukt så mycket bredare min höfter har blivit. Och magen är ju mer bred än rund!


RSS 2.0