Jaaa!

Jag fick VG på mina bokanalyser på spanska :D Härligt - det trodde jag aldrig! På inläsningen av en text fick jag samma feedback som förra gången, att jag ska öva på att inte låta så "svensk". Det är bannemej inte lätt, men jag SKA klara det.

Tittade så klart på förlossningskliniken idag, som alltid. Det var ganska lustigt idag därför att man fick se ett par där mannen hade steriliserat sig 14 år tidigare, och kvinnan hade PCO (en sjukdom som gör det extremt svårt att bli gravid.) Trots detta blev kvinnan gravid, och inte var det ett barn utan TRE! Att få trillingar på naturlig väg är ovanligt. Att då få trillingar med en steriliserad man och dessutom ha PCO är helt otroligt! Och när hon födde i v. 37, vilket är bra för en trillinggraviditet, så vägde barnen 2,5 kg st! Häftigt - snacka om att ha kropp för trillingar:D
Efter förlossningen steriliserade dock kvinnan sig, för att vara säker på att inga fler "olyckor" skulle inträffa. Föräldrarna var hur nöjda som helst med de tre de fick:D

Idag fick jag nästan alla bilder jag hade beställt. De fem förstoringarna kommer troligtvis imorgon, och förhoppningsvis gör min vinterjacka det med (den jag beställde från H&M). Men har satt in de andra bilderna i fotoalbum redan och det blev kanon:D Älskar att pyssla med sånt!

Grattis Lina och Niklas!

Förra veckan, den 22 oktober klockan 00.11 blev Lina och Niklas föräldrar! De fick en liten flicka via kejsarsnitt eftersom tösabiten låg i sätesbjudning. Hon ska heta Lava och jag längtar efter att få träffa dem! =)

Bilder från 13 december förra året, ca 2 månader innan vi alla fyra blev gravida. 

 



Idag var Ronny och Bastian uppe på vårdcentralen och vaccinerade sig. Det tycker jag känns jätteskönt, speciellt eftersom Ronny är så fruktansvärt sprut-rädd! Klockan halv elva var vi hos barnmorskan på kontroll.

Blodtryck: 125/80
Bebis hjärtslag: ca 143 slag/minut
S-F mått: 36 cm.
Viktuppgång under graviditeten: 15 kg
Övrigt: Bebis fixerad!!!
Nästa kontroll hos BM är sjunde november.

Halv tre till halv fem var jag på föräldragruppen och vi diskuterade allt och inget - jag tycker verkligen det är jättetrevligt att få träffa andra blivande föräldrar att byta tankar med!

Nu ska jag skriva färdigt ena analysen på spanska, och imorgon ska jag ta itu med den andra.

I söndags var jag på gekås och köpte en scrapbook och fotohörn, köpte också lite klistermärken och blommor och sånt så nu har jag satt in alla magbilder fram t.o.m. v.25 i den. Igår beställde jag framkallning av bilderna från v. 26 och framåt! KUL! =) Det blir askalas!


Uppe med tuppen

Klockan är 06.29 och jag är vaken... det hör inte till vanligheterna. Jo kanske, att jag är vaken men inte att jag redan gått upp och duschat och så. Jag ska till Gekås med Gurli och Anette, först var det meningen att jag skulle köra sen behövde jag inte göra det längre. Har inget speciellt att handla, men ska nog titta på vinterstövlar utanför.

I fredags var jag och Tina på stan och shoppade. Det var superkul! Hittade bl.a. en rosa lång tröja på H&M som täcker magen, ett svart diadem med stor rosett med massa paljetter på, och en ny amningsbh med bättre stöd.
Tina köpte jättefina tröjor på Gina Tricot!

På kvällen tittade jag på idol och pluggade spanska medan Ronny var hos Anders med David och Leif och spelade ölspelet. Igår pluggade jag spanska i princip hela dagen. Vi åt kvällsmat hos Gurli och Tomas, någon kycklinggryta med mango som bara Ronny jag och David gillade. (nytt recept) Klockan sju kom Stephanie hem till oss med "Benjamin Buttons otroliga liv" Jag såg nog bara halva filmen för jag kunde inte sitta uppe längre sen. Inte för att jag var trött utan för att det gjorde ont i magen.

När jag är på gekås idag ska Ronny och hans kusiner spela airsoft i Halmstad. Tycker det är kul att de hittat en hobby. Igår frågade hans lillebror Robin mig om inte jag skulle vara med men jag tycker nog det får vänta tills efter jag fött, annars föder jag väl inne på arenan. ;)

Klockan två idag blir det smarrig middag! Älgkött hemma hos mamma och pappa - GOTT! Vi firar pappa som ju fyllde år i helgen. :)


Grattis i efterskott pappa!

Igår fyllde pappa år - 51 bast. :) Stort grattis!

Har inte så mycket tid över nuförtiden p.g.a. spanskaboken och de två analyser jag ska skriva tills nästa onsdag. Skriver iaf ett inlägg bl.a. för att länka till Evelina där man just nu kan tävla om ett jättefint fars-dag smycke!

http://happilyeverafter.se/2009/october/tavling-fars-dag-present.html

Gå in och tävla!

smakprov!

















Fotosession!

Igår åkte Ronny och David in till stan och provade airsoft - de blev båda två helt sålda. Under timmen de spelade gick jag på stan med Bastian och handlade lite för mina födelsedagspengar. Det blev två diadem med rosetter, ett rött och ett lila, nya hipsters från H&M - de bästa! Nya tumvantar för barnvagnspromenaderna och ett långt linne som täcker hela magen och lite till. ;) Sammanlagt 300 kr kostade det. Vi passade på att lämna in våra mobiltelefoner till 3 också, och enligt dem ska vi inte behöva betala något utan det går på garantin! Ca. 2 veckor tar det innan vi får tillbaka dem.

På eftermiddagen var jag och Gurli hos hennes vän Madde på "sminkparty". Märket var Mary-Kay och jag har inte hört jättepositiva saker om det så jag blev inte direkt såld. Dessutom var försäljerskan ny och läste precis allt innantill. Har varit på bättre...

Idag jobbade Ronny över, och jag låg och sov. ;) Gick upp när klockan var halv elva och åt frukost. Sen ringde jag Tina som jättegärna ville komma över och fota mig idag! Så hon kom hit och vi möblerade om vardagsrummet till studio - jag sminkade mig och gjorde mig iordning. Sammanlagt tog hon strax över 125 bilder, och många blev jättebra! Nu ska hon pilla lite med dem och jag väntar med spänning på det färdiga resultatet! Originalen har jag på min dator också, kan titta på dem hur längre som helst. STORT TACK!

Klockan fyra ska vi hem till mamma och pappa och fira mina syskon som fyllde år i veckan. Trevligt att träffa Dennis öven utanför arbetstid!

:)

Idag har vi gått in i v. 37! Tiden går och det märks. =)

Första snön!

Idag föll den första snön över lilla Hylte. Mysigt tycker jag, men tråkigt när den bara smälter så fort den nått marken. :/ Den får gärna ligga kvar en stund!

Har otroligt ont i armen idag, jag brukar aldrig få ont efter vaccinationer men nu är det hemskt.

Linn kommer till mig om en stund :) ska bli jättekul! Vi ska käka chips och se idol och bara snacka skit. :)

Fick en liten bok på posten igår. En bok på spanska "En fiskmås historia", låter kul va? ;) Haha den ska jag läsa och skriva två analyser på. Analyser är det värsta jag vet, usch och fy!

Ronny är i stan nu. Han ska prova "airsoft" och se om det är något för honom. Han har inte haft en hobby på väldigt länge och vi har letat efter något som han kan göra för att träffa folk. Det är möjligt att vi kanske har hittat det nu. Först ville han köpa en hund och börja med agility, men med tanke på att vi sitter i den sitsen som vi gör, så passar inte det så bra. På söndag ska Ronny jobba över. Tråkigt, men vad gör man inte för pengar. :/



Ronny kom hem direkt igen för airsoft arenan var stängd. Trist.

Hans mobil gick sönder för några veckor sen, helt plötsligt kunde han inte höra något när han ringde, om han inte pratade genom högtalaren. Vi trodde felet berodde på att han fått någon metallflisa i den på jobbet.
I måndags slutade min också fungera (Vi har samma modell, Sony ericsson c905) och nu har jag googlat lite på felet. Det är tydligen väldigt vanligt på de här mobilerna och har varit sedan flera månader innan vi köpte våra. Skitkasst tycker jag, vi har haft dem sen juni. Man väntar sig lite mer, speciellt eftersom de inte var jättebilliga heller. :@ Vi ska till tre snarast och lämna in dem.

Nyvaccinerad

Nu har jag vaccinerat mig och bebben mot svininfluensan. Andra sprutan ska tas om en månad ungefär, OM den ska tas. Får hoppas jag inte hunnit "ploppa" då, så bebisen får så mycket skydd som möjligt.

Har någon allergisk reaktion nu för mina fingrar är dubbelt så stora som vanligt.
Imorgon är jag ledig och ska passa Bastian och Elly. På kvällen kommer nog LINN hit! :) KUL!

Nu - unga mödrar!

Grattis älskling!

Idag fyller Ronny år - stor dag! Imorgon fyller mina syskon år! Och nästa onsdag fyller min pappa år!
Oktober är en speciell månad.

Idag var vi på kontroll hos barnmorskan. Det är alltid lika kul att ha Ronny med sig.

Blodtrycket låg på 120/70 och det var kanon! Enligt Carin har det inte varit så bra sedan v. 32!
Bebis hjärtslag var ca: 138 slag/minut
S-F mått är nu 35 cm.
Nuvarande vikt: 75,5 kg - jag har alltså gått upp ca 15 kg under graviditeten.
Jag hade två leukocyter i urinet idag.

Efter kontrollen blev det en snabb vända hem för att se förlossningskliniken. Sen skulle jag tillbaka för första träffen med föräldragruppen - spännande! Det var jättekul att få träffa andra blivande mödrar i samma kommun, de gravida jag känner till härifrån har barn sen innan och är därför inte med i föräldragruppen. Ett par som jag träffade på skiftlagsfesten i somras var där, redan i v. 28! Deras bebbe är beräknad till nyårsafton så de får ett spännande årsskifte. Emelie, en tjej som jag spelat handboll med i många år var också gravid - vilket jag inte visste! Men kul är det! Hon är i v. 29 och beräknad till 26/12. Känns skönt att jag har gått så långt, för nu har jag nåt att sysselsätta mig med, åtminstone delvis.

Nu - Unga mödrar. Sen - spela Bomberman med Bastian. Senare - Desperate Housewives!!!(veckans höjdpunkt.;)

Anmält föräldrapenning

Idag har jag varit flitig, gick upp tidigt och började med spanskan. Klockan tio var vi i Smålandsstenar hos min bror och fixade slangen på bilen, och bytte till vinterdäck. Det är numera minusgrader på nätterna och ska man då rusa in till BB så känns det lite säkrare med vinterdäck. När vi kom hem lagade vi mat, äkta mos med korv. Jag ÄLSKAR äkta potatismos, på MITT sätt. Ronny förstör moset med massa salt och mjölk. :P

Efter maten satt jag mig med papper från försäkringskassan. Suck efter suck, det såg verkligen skitjobbigt ut, så istället skapade jag e-leg så jag kunde fixa allt via nätet istället. Med lite hjälp från arbetsförmedligen och försäkringskassan fick jag alla fält ifyllda. Imorgon ska jag åka hem till mamma och pappa och kopiera de sista papprena - lönespec o.s.v. som jag ska skicka till försäkringskassan. Känns bra att ha fått det gjort, får bara hoppas det blir lättare allt eftersom.

Nu tittar jag på svenska hollywoodfruar och det är verkligen inte klokt. Men jag undrar om de är såna eller om det är fejk?

Imorgon fyller älsklingen 26 år. Han börjar bli gubbe. ;) På onsdag fyller mina syskon 22 och förhoppningsvis kommer Dennis till Hylte i helgen så att han kan firas. Jag och Linnea slet ju hela lördagen med hans present. ;)

Halv ett imorgon ska jag till barnmorskan för ytterliggare blodtryckskontroll, och på eftermiddagen ska jag tillbaka och gå på föräldrautbildningen som ÄNTLIGEN har kommit igång! Bastian blir hämtad av sin farmor på skolan, och sen ska jag hämta honom efter fem. Blir ju lite extra krångel nu när vi har Bastian som vi egentligen inte ska. Allra värst är det för honom som inte får träffa sin pappa alls denna veckan, eftersom han jobbar eftermiddag.

Jag längtar efter bebis. <3

Besök på en söndag - nu i v. 36!

Idag gick jag upp ganska tidigt och började städa och dona. När vi var halvfärdiga med lägenheten tog vi en paus och åkte till smålandsstenar. Där handlade vi och köpte en hallon/blåbär tårta på Göstas Konditori. Klockan fyra kom folket, Ronnys familj och min familj. Då blev det fika, och trevligt snack. Vid fem tittade Tina och Tamas förbi också. Ronny fick en jättefin tjocktröja av min familj, och en annan munktröja av Gurli och Tomas. Lite lottor och en deo, av mig fick han ju objektivet.

I morse satt jag och räknade hur många vitamintabletter jag har kvar - 34 stycken. Gissa hur många dagar jag har kvar till BF? Just det - 34! Tajmat och bra, dock lär jag ju inte föda prick den 14 november.

I veckan måste jag läsa spanska, för veckan efter ska jag lämna in två analyser på en bok, en litterär analys och en aspektanalys. Jag avskyr analyser och det blir inte bättre av att alla instruktioner man får är på spanska. 

Idag har jag suttit och pillat med bebisbyrån, börjar bli lite ordning i den. Snart ska jag skölja upp alla kläder i strl 50-56 för att förbereda lillens/lillans ankomst. Ska bara få tag på ett parfymfritt sköljmedel först.  

Föräldrautbildningen drar igång i veckan, äntligen! Tyvärr kan inte Ronny följa med eftersom han jobbar eftermiddag, så vi ska ha en individuell genomgång med Carin också.

Blodtryckskontroll

Idag låg blodtrycket på 130/75, så undertrycket var lite bättre än i onsdags! Jag ska tillbaka på tisdag och kolla igen.
Bebis är nu RUCKBAR! Nu närmar sig förlossningen, nästa steg är att bebisen är fixerad och redo att födas.

Jag bakade igår, hallongrottor eftersom det inte behövdes ägg till det.
Men bananmuffinsen som jag bakade i förrgår är nog ändå favoriten - mums!

Magen idag:



Om ungefär en timme kommer söta Pernilla och hälsar på :) Hon passar på när hon är hemma från Oslo! Det tycker vi om! =D

Besök på förlossningen

Idag har varit en jobbig dag. Vaknade tidigt och mådde illa, sen kom huvudvärken och andningsproblemen. Jag fick ont när jag andades och det kändes jättejobbigt, så jag ringde sjukvårdsupplysningen. De rekommenderade mig att ringa min barnmorska för kontroll, så jag gjorde ett tappert försök att få tag på Carin efter telefontid. Ringde vårdcentralen som lyckades få fatt i henne så att hon kunde ringa upp mig. Ronny kom hem halv tolv och kvart i tolv var vi hos Carin.

Blodtrycket hade ökat ytterligare, på bara två dar. Nu låg det på 125/80, och jag har inte ens jobbat på ett dygn. Hon frågade om jag var stressad, men det tycker jag inte. Hon ringde förlossningen som bad oss komma in, så Ronny och jag körde direkt in till Halmstad. Kvart över ett var vi framme, CTG togs - jättehäftigt att få se hur barnets hjärtslag varierar och min livmoder arbetar! De väntade ungefär tjugo minuter innan de tog mitt blodtryck igen, för att jag skulle ha lugnat ner mig. Även då visade det 125/80. De sa att det är normalt men att man ska ha koll så att det inte stiger för mycket. Tydligen är det ganska vanligt för vissa att ha ökat blodtryck. Vi tog prover och de kände på magen. Barnet har sjunkit ner och antagligen fixerar det sig hyffsat snart. Eller blir åtminstone ruckbart, som man kallar det. Klockan två fick vi veta att vi skulle vänta i två timmar på provsvaren, så vi väntade och väntade. Till slut slumrade jag till och Ronny med. Halv fyra fick vi veta att proverna varit bra och att jag antagligen har, antingen mag-katarr eller något slags förkylningsvirus. Klockan fem var vi hemma igen, dödströtta.

Det känns skönt att ha sett hur det ser ut där uppe, och spännande att få prova CTG.



Tittade på unga mödrar innan, och en stackars tjej som var höggravid i förra avsnittet berättade om hur de inte hade hittat hjärtslagen på barnet. Hon dödsförklarades, och tjejen födde ut henne. Fy vad hemskt att veta att barnet i magen är dött och att man måste föda ut det ändå!

Om tjugo minuter börjar förlossningskliniken på tv4 fakta. Det försöker jag se så ofta som möjligt - det är så intressant!


Slutstädat?

... Jag hoppas det, suck, ischiasnerven har varit ett hel*ete sen igår vid middagstid. Har TNS:at konstant sen dess! Till och med när jag städar, men jag klarar inte av rörelserna. Ska ringa Jimmy och fråga om hon som ska ta över efter mig på måndag kan hoppa in redan denna veckan, det hade varit underbart!

Tina tog bilder i lördags, och det var så kul för bebisen reagerade på blixten varje gång. Rörde och skruvade sig.
 

Nu ligger båda Diva och Leia och sover jämte mig i sängen. Nästa vecka börjar föräldrautbildningen. den slutar när jag är i v. 38, lite väl sent tycker jag...

Nu lägger jag in en bild, sent som vanligt, på magen i v. 34 (33+6).
Idag är jag i v. 35 (34+2)


Ajaj.

Var på kontroll hos Carin nyss. Mitt blodtryck har ökat - igen! Nu ligger jag på 120/75 och jag har legat på 110/60 innan. På fredag ska jag på kontroll igen, och om jag får huvudvärk, illamående och känner mig sjuk så ska jag ringa in till förlossningen.

S-F måttet hade ökat fiiiiint :) 33 cm nu, 3 cm mer än för två veckor sen. Jag hade gått upp lite för mycket, 3 kg. Nu väger jag 75 kg, och Carin säger att hon känner att det mesta är vatten. Det kan nog stämma för jag har druckit mycket mer vatten på sista tiden. Sammanlagt har jag nu gått upp 14 kg.

Järnvärdet var fortsatt bra - 124. Så glad att jag sluppit niferex!

Bebis hjärtslag var också fina - runt 142 slag/minut. Hörde till och med hickan, i takt med att man såg den på magen =)

Helgen nu då

I fredags var vi i Jönköping igen, på IKEA. Vi köpte ett nytt soffbord för 300 kr och ett skötbord - sniglar för 300 kr. Egentligen var det inte ett sånt jag var ute efter men det billigaste. Och med tanke på kattlådorna så har vi inte så mycket plats över i badrummet heller. En kruka fick jag också fatt i, till den stora golv-växten jag fick av Carina och Mikael i tjugoårs-present. Mycket mer än så blev det inte där, men Ronny fick sin födelsedagspresent från Elgiganten - ett nytt objektiv till kameran. Han fyller ju inte år förrän nästa tisdag men jag vet ju inte själv vad han är ute efter så han måste ändå vara med och köpa det. Dessutom var det 500 kr billigare där än på andra ställen.

På kvällen bilade jag in till stan - till underbara Linn! Vi var nio töser från gamla klassen som träffades, snackades och åt tacos. :) Gott och supertrevligt! Jättekul att träffa Elise igen, som ju varit iväg som Au-pair i staterna! Vid elva tiden körde jag hem igen eftersom jag började bli trött och inte vågar köra 5 mil senare.

På lördagen var vi i stan med Gurli och Tomas.

I söndags var vi på Gekås, tänkte passa på innan det blir för jobbigt för mig. Vi köpte alla julklappar till Bastian och en massa nödvändigheter till bebisen. Madrass, kuddar, sängkläder, salvor, nappar, flaskor, en supersöt bebisfilt och en liten nalle som ska ner i BB-väskan. En skötväska fick vi också tag på! :)
TACK mamma och pappa får lånet!!! Ni är bäst - vi är er evigt tacksamma!

Lång dag

Gick upp kl. 05.00 idag som alla andra dagar denna veckan. Städade mellan halv sex och halv åtta sen åkte jag hem, och kröp ner i sängen igen. Efter maten, falukorv och makaroner, satt jag en stund med spanskan. Det är verkligen svårt när man inte har en lärare som förklarar. Distans kräver mer av mig som student än "vanlig" undervisning.

Laila och Chrille skulle troligtvis komma hem med lillan idag, och hämta Bastian här. Onödigt egentligen eftersom vi ändå ska få honom i morgon, men han behöver få träffa sin syster. :) Dessutom ska vi till Jönköping imorgon och shoppa loss på Ikea. Ett vardagsrumsbord, kanske ett skötbord (troligtvis inte) och sen hoppas jag att kappahl finns på A6. Jag fick ett erbjudande om 25% på hela köpet på Kappahl, och det varar imorrn och på lördag. Där finns ju sååå fina barnkläder. :)

På kvällen ska jag till Linnsan och träffa klasskompisarna igen! Jag längtar asset av mig - det ska bli jättekul! Kul också att få höra Elises berättelse från Au-pair vistelsen i the states.

Bastian hoppas vi får en pojk, för han vill bara ha bröder haha... Jag tror ju det är det också, men vi får se! Jag blir lika glad vilket som, att barnet är friskt är det allra viktigaste! På måndag ska jag till barnmorskan igen, får se vad blodtrycket ligger på då, känns som att det gått ner igen - jag känner mig i varje fall lugnare.

Snart fyller Ronny år, 13 oktober blir han 26. Då ska han få ett objektiv till kameran av mig. (Det är ingen hemlighet, han vet det...:P)

LINN - jag får nog slänga mikron, det lutar brännt i heeeela lägenheten. ^^

Pappas lilla limerick som svar på mammas kommentar var sjukt rolig haha. Läs gärna, kommentarfältet till inlägget "Sakta". ;)


RSS 2.0