Helg!

Sådärja, nu är räkningarna betalda - gött! Hoppas få svar från csn inom en vecka!
Bastian tittar på G-force och jag diskar och tvättar. Aron ligger i sin säng och nannar lite.:)

En sak slog mig. När Michael Jackson dog så kom ju "This is it" ut på bio. Då sa de: endast på bio. Men nu har ju "This is it" kommit ut som både hyr- och köpfilm. Vilket pengatrick! De måste tjänat hur mycket som helst på det!

Planerna idag är att läsa lite spanska, åka hem till Gurli och hämta bl.a. linnebodiesarna som hon köpt till Aron, (Perfekta att ha under tröjor så det inte glipar), antagligen se klart tredje filmen om Johan Falk. De filmerna är verkligen toppenbra, tips till dig, min kära mor! :)

Sofies lägenhet är fin, påminner mycket om vår egen med bra planlösning och så. Det var jättetrevligt att träffa både henne och Emilie. Nästa onsdag är vi hemma hos mig och fikar. Vad ska jag bjuda på då? Cheesecake är gott, men det har jag aldrig gjort förut...



Nu så!

Kommer dagen jag sett fram emot hela veckan :) Vi ska till Torup så klart!

Bastian har vaknat 6.00 3/4 ggr så igår drog vi ner hans persienner för att han inte ska vakna av att det blir ljusare. Idag vaknade han 06.15 (nej jag spionerar inte, jag är extremt lättväckt) och gick på toaletten. Sen gick han och la sig igen (HALLELUJAH!) och vaknade sju istället. Skönt, att jag kunde ligga och dra mig till halv åtta.

Snart ska jag ställa mig på crosstrainern och förlänga mina muskler. ;)


Oro


Onsdag idag och i vanliga fall skulle jag vara på babycafét nu. Bastian har ju lov och då är det lite svårare. Jag vaknade klockan sex, men låg och drog mig till sju. Nu är klockan 9.00 och jag har läst 3 kapitel ur spanska-boken: Amor, curiosidad, prozac y dudas. 25 kapitel kvar, peppar peppar!
Idag blir det en relativt lugn dag annars, jag ska dammsuga lite om en stund. När det är sånt här väder behövs det verkligen. Inte minst vid ytterdörren. I eftermiddag ska vi eventuellt iväg och titta på när Bastian bowlar.
Imorgon blir en bra dag. Då bär det av till Torup och Sofie! Underbart :)

Svar till andra kommentaren på inlägget "Måndag". Ja det är de blöjhinkarna som man får från babyproffsen jag menar. :) Toppenpris  ;)

Aron får allt oftare hostattacker som gör att han måste kippa efter andan. Jag sätter hjärtat i halsgropen varje gång! Är det vanligt att det händer? :S

Kids are allright

Skriver ett kort blogginlägg innan jag, Bastian och Aron ska bege oss ut i snön!

Gick upp åtta idag, till skillnad från igår då Bastian väckte mig kl. 6.00.
Vi satte oss och åt frukost, vörtbröd som vi fryst ner sen julas. Bastian har börjat "inte tycka om" russin, fastän han gjorde det för några månader sen. Men eftersom många kompisar inte gilla russin så kan inte han heller göra det. Jag gick ifrån bordet en stund för att amma och när jag kom tillbaka såg jag på honom att han hade gjort något. När Bastian gör nåt som han vet är fel så ler han jättemycket och försöker täcka över leendet med händerna. Så jag frågade och då visade han att han hade gömt russin under duken! Suck. Men jag behöll lugnet, och det var nog guld värt. Ju mer jag tränar desto mer tålamod får jag. Iallafall känns det så.

Nu sitter jag här och svettas efter en timmes träning på crosstrainern. Ska hoppa in i duschen medan Aron sover och sen går vi ner till samhället, lämnar in den trasiga tv-boxen på Posten och köper lite frukt.

Förra veckan märkte jag att boxen inte fungerade, men tänkte inte så mycket på det. Aron och jag låg och sov när Ronny kom hem efter jobbet vid 23.15. Då hörde han hur det knastrade bakom tv-bänken. Tack gode gud för att han jobbade eftermiddag då!

Detta påminde oss så klart om att vi inte har någon brandsläckare! Det måste vi köpa snarast!

Måndag

Idag har Bastian varit hos Anton & Edvin och lekt, vilket funkade alldeles toppen för mig eftersom jag ville gå till babycafét! Så 09.40 till 14.30 var han där! Imorgon ska han leka med Rasmus. Tur han kan bli av med lite energi på så sätt haha.

Jag har gjort yoga en timme idag, och tränat på crosstrainern en timme (som igår & förrgår) och det känns i kroppen nu. Fotbollsträningen ikväll var inställd, gissa varför? ;) Vi har nästintill en meter snö här nu. HELT SJUKT! jag vill ha sol & kjol! Istället för träningen var det regeltolkning 19.00 så jag gick dit och stannade en timme. Vid 20.00 har Aron en "gnällperiod", det är ungefär den tiden vi brukar lägga honom på kvällen. Dvs jag får amma 5-6 ggr under en timme först.

Amningen tar mycket längre tid nu eftersom Aron tittar på allt annat som händer runt omkring honom. ALLT är spännande! Någon som har samma problem?

Ronnys syster Yasmine var en ängel idag och köpte påsar till vår blöjhink! Denna gången passade de - toppen! 50 kr tror jag de kostade, helt okej jämfört med babyproffsens påsar för ca. 100 kr.
Ett tips till alla er som bor i närheten av Gekås och äger angelbabys blöjhink!

Imorgon är det tisdag. Då ska jag träna, lämna in ett paket och läsa lite i den nya spanskaboken (på 350 sidor, suck), Amor, Curiosidad, Prozac y Dudas heter den. Men jag är positivt inställd, bokrescensioner verkar ändå vara min "grej". Nu hoppas jag att Aron somnar snart, jag vill också gå och lägga mig. Svettas som en gris i lägenheten, i september då vi flyttade in, var det hemskt!

Sov så gott alla söta! :)

Familjedag!

Idag har varit en bra dag. Jag har hunnit tvätta två tvättar, tränat på orbitrecen en timme (som igår), varit ute med mina älsklingar och gått, fixat i ordning Bastian inför hans lillasyster Jennifers dop. Ja, det har varit en bra dag. :) Jag ska snart börja med maten, kycklingfiléer fyllda med ädelost och inlindade i bacon. Gott! Till det coctail-tomater och pommes.

Sen ska vi hem till Tina & Tamas för första gången på evigheter, känns det som. Det blir nog någon film, Ronny fixade en tysk-svensk film som heter Flickan. Den ska tydligen vara jättebra. Innan läggdags sen ska jag göra lite yoga. 

 


Vaccination!

Inatt var det något gnälligt, tror att det kan bero på att Aron somnade för natten kl. 20.45, vilket är tidigare än vanligt.

Vi var uppe på BVC för en stund sen och mätte, vägde och vaccinerade Aron. Han är nu 3 mån. och 1 v. gammal! Han väger 6620 g och är 62,4 cm lång. Så han har växt mycket sen sist! För fem veckor sen var 5600 g resp. 59,5 cm lång. Vaccinationen var INTE kul. Jag led så mycket med min stackars älskling. :/ Det gjorde riktigt ont i mammahjärtat att hålla ut benen fastän han kämpade emot.:/ Men det är förhoppningsvis bra för honom i längden. Ska snart ner och köpa alvedon till honom utifall att han skulle få feber.

Ikväll vill jag äta något riktigt gott, men vad? Sugen på typ.. pasta, valnötter, kött... nåt sånt!

Boys boys boys!

Idag var vi på besiktning i Falkenberg. Det gick inte jättebra, vi fick en tvåa. Handbromsen var totalt värdelös vilket tydligen inte är helt ovanligt för Ford Mondeo. Ringde bror min och enligt honom kan det kosta ca 2500 att fixa den. Dessutom behöver vi göra en underredes-behandling. Men men, inga sura miner för det, jag hade ju nåt skoj att se fram emot. :)

Klockan två hade jag kommit fram till Emilie i Kinnared. Åsa och Sofie kom samtidigt, med deras söner. Vi lade upp dem på rad, fotade, snackade och fikade. Jättegott och supertrevligt! Emilie och Jörgen har ett SÅ fint hus - I love it!
  
Värdinnan Emilie med Anton. Åsa i bakgrunden på bilden och Sofie och Sixten på nästa bild! :)


Här har vi dem, grabbarna grus på rad. :) Sixten, Anton, Aron och Lukas. =) Anton och Lukas föddes i slutet på december och är alltså strax två månader. Men det skiljer inte så mycket på storleken, eftersom båda de är långa. Nästa vecka ska vi hem till Sofie i Torup och träffas! Skoj! En av de bästa sakerna med att vara mamma är att man träffar så mycket annat folk!


 Fr.v. Anton, Aron, Lukas och Sixten.

     

     

Jag i tröjan som min älskling gav mig på alla hjärtans dag! Jag älskar den!
I mitten ser ni en av alla underbar dopgåvor! En stor ballong fylld med lite smått & gott!
Till höger alla roliga böcker Aron fick! Barnkammarboken är en klar favorit med alla visor. Sagoboken har fått vänta lite.
Nedan - Aron i sin balla lådbil! Fränt va? Baktill sitter en reg. plåt med hans namn och födelsedata på! 



I tisdags var som sagt Linn, Malin & Nova här på besök.

     
Linn, Aron och den underbara bodyn hon hade med sig! Texten på framsidan är ett citat ur filmen Madagaskar - en klar Mandalinn favorit! ;)
Nedan - Nova som gärna ville vara med på kort. :) Aron och den gigantiska, fantastiskt söta giraffen han fick av fam. Bengtsson på dopet!

  

Bröder

Kom över några bilder på Bastian när han var liten och det var jättekul att titta och jämföra! Nu har jag inte tagit de bästa bilderna, eftersom de egentligen ska vara i samma pose. Jag tycker faktiskt (om man får vara lite ego) att han blir mer och mer lik mig. Och jag skulle ljuga om jag påstod att det inte gör mig glad. ;)



Igår öppnade vi ett sparkonto till Aron och det känns jättebra! Härnäst ska vi sätta in en hel del av doppengarna där.

För nästan exakt ett år sedan steriliserade vi våra kissmissar, och den ena operationen var tydligen lite mer komplicerad eftersom Leias äggstockar satt så långt in. De sa då att hon kanske skulle ha kvar lite av sitt beteende men vi märkte aldrig igen när hon löpte... förutom för några dagar sen. Då började katten skrika som hon brukade förr, och allra helst på nätterna! Det är lite jobbigt faktiskt, fast ändå lite charmigt tycker jag.

Imorgon ska vi iväg och besiktiga bilen i Falkenberg, som tur är så higttar jag där nu sen jag körde runt och letade efter Charlottes massageterapi haha. :P Efter det ska jag bege mig till Emilie i Kinnared, dit också Sofie kommer. Då blir det fika och trevligt sällskap, troligtvis en massa snack om våra underbara söner: Aron, Anton och Sixten! På kvällen hoppas jag få plats till spinningen, än så länge är jag andra reserv.

Bildbomb!

I lördags fyllde ju som sagt Aron 3 månader, och därmed tog vi bilder på fållen!

   

   

Mamma och Linnea var hemma hos oss och hjälpte oss med maten! Nu när dopet är förbi så kan jag passa på att berätta att vi hittade en lagom trevlig snigel i ärtor, majs, paprika blandningen! Behöver jag säga att vi slängde det och köpte nytt? ;) usch och fy! Men maten blev superdupergod! Idag blir tredje dagen vi äter det!

  

Dopet då!

   

   

   

   

              

   

   

              

   

   

   

   

   

Nu sitter jag här med älskade Aron i famnen! Vi har haft besök av både Malin & Nova och Linn! Linn hade med sig en superfin body till Aron, bild kommer snarast! 





Arons dop!

I lördags, den trettonde februari, fyllde Aron hela TRE månader! Tiden går så fort så det är inte sant. 3-månadersdagen spenderades hemma medan mamma, pappa, moster och mormor lagade mat.

Igår var det dagen D. Dopdagen d.v.s. Men inte nog med det utan det var alla hjärtans dag också! Och min älskade pojkvän hade köpt världens gulligaste tröja till mig! Den är från Lundmyr of Sweden med texten älskling på. Fixar bild senare, eftersom jag är sjukt trött idag.

Dopet var alldeles, alldeles underbart! Tårtorna var jättefina och goda, maten blev toppenbra, och det blev tillochmed mat över. Skönt att veta att folk slapp gå hem hungriga iallafall! Aron skrek ingenting i kyrkan utan var så tyst och glad så! Han sov tills prästen tog vatten på hans huvud, då vaknade han och tittade yrvaken runt omkring sig. Jag skulle tro att det var 65 personer som kom. Tyvärr blev min kära vän Linn sjuk under natten till dopet så hon fick hålla sig hemma. :/ Aron fick massa fina grejer som han kommer ha mycket glädje utav!
Bilder kommer som sagt senare.

TACK ALLA FÖR EN UNDERBAR HELG! <3

Tidningsannons!



ÅHÅÅÅÅÅ MAMMAS LILLA ÄÄÄÄÄLSKLING! <3

Spinning klockan nio. Förresten - jag fick VG på bokrecensionerna:D

Bullar i ugnen...

22.37
Eller tja finska pinnar iallafall. Idag har Bastian bakat muffins, med bara lite hjälp från mig. Sen har jag hunnit med att sälja lotter, baka smålandskringlor och alldeles nyss blev mina finska pinnar färdiga. För att vara första gången jag bakar sådana kakor är jag väldigt nöjd. Tur att jag fick receptboken på småkakor av Gurli & Tomas i julklapp.

Imorgon blir det en lång dag! Klockan nio ska jag på spinning, och sen är det core! Ska bli kul, och välbehöligt känns det som. Sen ska vi börja med pastasalladen till söndag. A lot of work to be done!




Vågar man?

Prova havregrynsgröt med päron i istället för äpple? Det borde ju inte vara någon skillnad, eller?

Idag är det grått ute men jag hoppas på att solen tittar fram snart, så kanske jag kan ta en promenad med Bastian och Aron. Det kan jag klart ändå, men det är mycket finare med solen framme. Solglasögonen måste jag dock hämta in från bilen för de behövs!

Igår bakade jag bananmuffins, dvs. priser till dagens lottförsäljning på Konsum kl. 16. Det är HIF som säljer och vi hoppas på att få in pengar till träningsläger! Förra helgen fick laget in 6000 kr på två timmar - DET kallar jag BRA jobbat!

Det blev varken att vi gick till Jessica, eller åkte till Sofie tyvärr. Jag hade glömt att Ronny hade möte efter jobbet och sen skulle han och Bastian klippa sig så jag hade inte kommit iväg till Torup förrän fyra. Vi tar det en annan dag istället och hoppas på att det verkligen BLIR av!



Bastians nya frissa sedd från sidan. Han välde själv både frisyr och färg.  

Doptårta?

Vi har möjligtvis lyckats få tag på en superbillig doptårta till 65 personer! Det finns en kvinna här i Hylte som gör massor tårtor och de är så underbart fina! Jag mejlade Lena igår och frågade om möjligheten att göra en tårta tills på söndag och hon sa att det är inga problem. I vanliga fall skulle hon behöva ta över 1200 kr för en sån tårta men eftersom det är kort varsel och hon kanske inte kan fixa alla färger, toppar, o.s.v som vi kanske skulle vilja ha så tar hon 680 kr. Det tycker jag är en jätteshysst deal!

Idag ska jag och Aron kanske hem till Jessica och fika. Och sen i eftermiddag ska jag förhoppningsvis ta bilen till Torup och besöka Sofie och Sixten! 18.45 är det spinning, och sen om jag har tur, så får jag träna core också. Fast jag är tredje reserv så chansen är ganska liten.

Fighter!




Trevligt på babycaféet idag med massa små bebisar! :) Snart ska vi bege oss till skolan och hämta storebrorsan Bastian och sen åker vi till Färgaryd och dukar lite smått.  



YES! Jag har äntligen lyckats få tag på ljusgröna värmeljus till dopet! De kommer skickas hem idag, så de bör vara framme senast fredag - hurra hurra! (Att så små detaljer kan göra sån skillnad?) Temat på dopet kommer vara ljusgrönt, just för att jag älskar grönt, och de finaste servetterna var i grönt. Ljusen kostar 50 kr/20 st så de var inte billiga, men det är det värt tycker jag.

Onsdag

I måndags hade vi prästen på besök, för han ville gå igenom dopet som är nu på söndag. Jag frågade om jag kan hämta nyckeln till sockenstugan redan nu och det kunde jag, så idag ska jag och Aron promenera till församlingshemmet. I eftermiddag åker jag nog dit en sväng och dukar och så, så vi slipper göra allt på en gång sen. På tal om dopet så vet jag inte om jag ska försöka boka om Arons tremånaders-kontroll. Han ska ju vaccineras då och jag läste (som vanligt) på Evelinas blogg att hennes son fick feber efter vaccinationen. :( Stackarn! Aron ska dit på fredag och dopet är på söndag. Det finns så klart aldrig ett bra tillfället för feber, men dåliga eller sämre.

Snart ska jag iväg till babycaféet och klockan 18.00 ikväll har vi möte med fotbollen.

Morgonpigg Aron

Som vanligt en glad liten kille! :)


Tisdag

Idag är det sista chansen för oss att fotografera Aron för tidningen gratis, för nästa tisdag är han ju över 3 månader. Så vi åker till stan strax efter Ronny slutat vid två.

Det var bra fotbollsträning igår så idag tar jag det bara lugnt, möjligtvis en promenad bara.

Gå in på Evelinas blogg och tävla om ett valfritt smycke från Creative lounge!


pappa

Här har du :)
 
Var på träning nyss, trodde det skulle vara ett riktigt hårt fyspass men jag blev ganska förvånad när platt tvn kom in och vi skulle göra yoga. Tråkigt, men skönt är det efteråt!

Brödet blev bra, tack så hemskt mycket för hjälpen!

Ny vecka - nya tag!

Brödbak

Idag ska vi baka bröd till dopet. Tio liter mjöl kommer att gå åt! Oh my...

Min lilla gubbe säger god morgon! Det är ett webcamfoto som jag skulle publicera på facebook, men funktionen fungerade inte så jag print screenade.



Den här låten har jag hört några gånger på P3 och jag bara tycker den blir bättre och bättre. Melodin är jätteskönt, fast rappet i riffet gillar jag inte riktigt.



Videon var inte jättemysig men men...
Tittade på melodifestivalen igår och jag tyckte helt klart att Salem al Fakir var bäst! Och jag reagerade på att den första tjejen som sjöng hade tja..vad ska man säga.. kopierat Lady gagas stil. Det är ju såklart en modegrej precis som för Madonna för ett x antal år sen. Men enligt mig är ju kläderna inget vidare.

En perfekt start på dagen.

Spinningen idag förlängdes med core pass efteråt, superskönt! Helt underbart att ha ett träningskort just nu! Undrar vad jag ska ta mig till när det går ut i mars, och jag inte kan köpa ett nytt för 300 kr/år som sist.

Vi har precis ätit mat, stuvade makaroner och köttbullar. Till det så klart en sallad bestående av isbergssallad, gurka, coctailtomat, vindruvor, honungsmelon, äpple och fetaost.
Fetaost är verkligen en ny favorit hos mig! Mums!

Sitter för tillfället och lyssnar på P3. Där hittar man den allra bästa musiken tycker jag! 

Ha en underbar lördag!  

Bilder från Busfabriken

Eftersom jag måste förminska alla bilder jag lägger in i paint (en efter en) så blir jag lite lat. Därför lägger jag in bilderna från Busfabriken nu, en vecka senare. Vill dock inte lägga in för många på de andra barnen eftersom jag inte vet hur de ställer sig till det.

     
   
   
   
   

Den sista bilden tycker vi att jag ser ut som Jay Leno i feminim version!

Spinning

Tidiga lördagsmornar har vi haft gått om på sista tiden, men idag vaknade jag av väckarklockan och inte Aron. Klockan är 7:37 och klockan 9 ska jag på spinning! Ska bli skönt, förbruka lite energi, och skapa ny...

Senare idag ska vi ut och gå med Jessica och Kenneth, och sen antagligen hem till dem. Trevlans!

Igår var vi hos mamma och pappa och åt jättegod mat! Bastian blev jätteglad för födelsedagspresenterna han fick. Aron såg ut som en liten Axl Rose fast så klart tusen gånger sötare!




Fredag

Sådärja! Nu har jag skickat in båda bokrecensionerna. Känns skönt att ha det avklarat! Igår var Aron och jag ute med Jessica, Nelina och Max och det var jättetrevligt som vanligt :)

På babycafét i onsdags var Sophie där med Sixten och det var superkul att träffa henne igen, vi har ju inte setts efter föräldragruppen. Sixten, hennes son, är bara sju dagar yngre än Aron och därför är det såklart extra skoj!



 





Våra söta små killar! Aron till vänster och Sixten till höger. Båda två är jättelika sina pappor! Overallen som Aron har på sig är förresten skithärlig! Stinky står tryckt på rumpan på den! :) Idag köpte jag en riktig gubbabasker på Kappahl till honom, men alldeles för stor än så länge.

Pluggdag

Idag är det bara en sak som gäller och det är bokrecension! Jättejobbigt, speciellt eftersom den ska skrivas på spanska men när jag är färdig med den så kan jag koncentrera mig på dopet och allt som ska bakas till det.

Har jag tur och blir färdig i tid så kanske jag eventuellt ska gå på spinning. Hade varit obeskrivligt skönt!


Falkenberg är en djungel!

Jag hade så klart glömt bilen ute i natt, så jag var tvungen att borsta bort snön från taket och skrapa rutorna. 09.20 kom jag iväg, tankade och åkte till Falkenberg. Strax efter 10 var jag framme, men jag körde runt och runt och letade efter Falkenerarevägen. När jag kom innanför porten till Charlotte's massageterapi var klockan prick 11.00. Det kallar jag timing. Fattar däremot inte hur jag INTE kunde hitta först, för det var inte särskilt svårt.

Nu är kroppen mjuk och skön, muskelknutorna i ryggen är nästan utarbetade och jag önskar jag hade kunnat göra detta regelbundet.

Nu ska jag kika lite på hm.se, sen ska jag läsa lite i spanskaboken. Målet är att läsa ut den idag. Lyckas jag så blir belöningen Paradise Hotel finalen ikväll... Usch jag vet hemskt. Jag erkänner - JAG tittar på Paradise Hotel. Jag råkade se ett avsnitt innan jul och sen var jag fast. Men fy f*n vad äckligt det är egentligen. Suck.

Rihanna - Russian roulette ger mig rysningar...

Helkroppsmassage

Fotbollsträningen igår gick bra, men det är jobbigt att springa när snön packar sig mellan dubbarna.
Aron var go och glad hemma hos mormor&morfar hela tiden!

Jag gick upp halv åtta idag och började med att pumpa. Sen har jag inte hunnit göra så mycket mer, det känns som att mjölken håller på att sina... jobbigt.
Om en halvtimme åker jag, klockan nio alltså. Massagen börjar inte förrän elva, men det snöar som bara den ute och jag planerar att köra sakta.

Den här massagen har jag velat ha lääänge!

Måndag

Skrev ett inlägg som försvann. Suck.

Idag har jag och Aron varit på öppna förskolan eftersom vi kände oss friska. Det var jättetrevligt att vara där igen, och träffa alla föräldrarna. Vi satt och pratade med Caroline och Emil nästan hela tiden. Det skiljer ju bara sex dagar på de två, och de är ungefär lika stora. (Aron är som alltid snäppet kortare;)
För en gångs skull var han vaken på sångstunden, men i stället blev han övertrött sen.

Nu har vi ätit resten sen igår, älsklingen gjorde jättegod tacopaj.

Ikväll ska vi hälsa på mormor och morfar som vi såklart vill välkomna hem till kylan! Nu när de inte sett Aron sen nionde januari lär de få sig en chock över hur stor han blivit!

Under tiden Aron är där ska jag träna fotboll som jag inte kunnat göra på lääänge! Jag ser väldigt mycket fram emot det.

Alldeles nyss satt Aron och skrattade åt ingenting, som vanligt. Han tittar på mina fötter iofs. Filmade en liten del av det. Dålig kvalitée på filmen, eftersom det bara är mobilkameran. Jag letade upp Ronnys filmkamera igår men ena kabeln saknas så vi måste köpa en ny innan vi kan ladda den. Men tills dess, får vi använda mobilerna!


RSS 2.0