Leif GW Persson for the win!

"Alm är en typisk gärningsman som hela tiden ska göra historien bättre med en massa åtaganden och en jävla massa tramserier."

Word! Sitter just nu och tittar på Efterlyst som handlar om rättegången mot Mats Alm. Och Leif GW Persson är nog den smartaste kriminaleran som nånsin existerat!

Idag hade vi återträff med mammagruppen vilket var trevligt. Tråkigt nog kunde inte Sandra, barnmorskestudenten som var med oss, komma för hon vabbade. (VAB - vård av barn) Men, vi fick misstankarna bekräftade - hon är gravid och ska föda i juni! :D Fantastiskt roligt!

Imorrn ska jag jobba tre timmar. Sen ska det blir skönt med några lediga dagar tillsammans med min älskade pojkvän!

Majs och gröt!

Fick tillbaka min bokrenscension och det blev "bara" G denna gång. Jag är i varje fall nöjd att jag slipper komplettera eller göra ny.

Klockan tolv smakade Aron på lite majspuré som jag gjort själv och fryst in i iskubslåda. Halva iskuben försvann, varav 2/3 hamnade på kroppen, bordet eller golvet. Men han verkade tycka det var helt okej faktiskt, dock ingen favorit tror jag. Ska nog köra med majs imorgon med, sen har jag ju morotspuré i frysen med.

     

Alldeles nyss fick han havregrynsgröt och det fullkomligt ÄLSKADE han. Jag hade en känsla av det och därför struntade jag i de fjuttiga smakportionerna och gav honom en hel portion. Han smaskade och fick i sig mycket, mycket. Sista skeden orkade han inte så den hamnade på golvet, men det är väl bara till att vänja sig, I guess? ;)




Hatar att tacka nej! / Nu ger jag upp!

De ringde från bruket nyss och frågade om jag vill jobba i sommar, vilket jag såklart vill! Men jag var tvungen att tacka nej eftersom Ronny inte har ledigt mer än tre veckor. :( ÅH!!! Det som är så mycket pengar!!!

Inatt har jag inte fått sova mer än 2-3 timmar så ikväll blir det grötpremiär. Vi får väl se om han sover bättre då!

Har precis varit ute och gått med Tina & Tamas och snart ska vi ner till affären.



Tack gammelmormor!

Tack gammelmormor för de fina kläderna du har gjort till mig!

 



Nu kommer några bilder från bl.a. förra veckans tappra försök till hoppgungande och den mysiga mammaträffen hemma hos oss i torsdags. Lava, som har vit body på sig, har världens coolaste ögon. Titta noga så ser ni att hon har en liten brun flik i högra ögat.
     
     
    

 Titta han står! ;)



 


Bra start på dagen!

Igår tränade jag fotboll och på eftermiddagen spelade vi match mot Ätran. Vi vann med 8-0 och det var inte särskilt kul att spela.

På kvällen kom David och Linnea hit och vi spelade kort, alla fyra. Det var supertrevligt och det hoppas jag att vi gör om!

Nu har jag blivit färdig med bokrescensionerna som har stopptid klockan 23 ikväll. Jag är nöjd, så vi får hoppas att lärarna också är det! Hittills har jag gjort bokrescensioner på 3/4 böcker, och på de två jag fått betyg på hittills fick jag VG. Den boken som saknas hann jag inte med, dels för att Aron var så gott som nyfödd då, och dels för att vi hade två tentor i samma veva.

Nu ska jag rensa kattlådorna och fixa i ordning mig. Sen funderar jag på om mina föräldrar vill ha lite besök idag...? Ronny är iväg och spelar.

Just det, vi har köpt oss en vagn! Den verkar jättebra och de ville bara ha 2-300 för den. Den är grå med ljusblå detaljer, och säkerheltsbälten och allt. Den har fyra hjul som inte är svängbara, vilket nog tar ett tag för oss att vänja oss vid. Men den var väldigt bekväm att köra och det ska bli kul att få testa den!


Tisdag

Idag har jag tvättat en tvätt, läst en del i boken som snart är slut. (I helgen ska bokrescensionerna vara inne och jag hoppas på att bli färdig med dem imorgon.) Jag gick ut i regnet och hämtade Bastian, kom hem och tittade på tv. Tränade en snabbis och nu har vi ätit kvällsmat - Potatismos, sylt och isterband. Det var sådär, helt okej mat, men inget jag ätit förr. Man ska tydligen ha stuvad potatis till istället för mos.

I förrgår läste jag Harry Potter för Bastian, igår var det Ronnys tur och idag hoppas jag på att Ronny kan ta det igen. Boken är en av mina favoriter, det är den första vi läser. Jag har fått problem med min visdomstand igen och har värk ända upp till tinningen på vänster sida. Ajaj.

Nu ska vi spela skitgubbe.

Aron i den tuffa kepsen jag köpte på H&M!



Min älskade syster har köpt en turkos badrumsmatta åt oss så nu ska äntligen mattan och draperiet matcha! :D


Ny vecka & 100%

I söndags var vi iväg i Jönköping och småhandlade lite. På Ikea var vi bara ute efter ett nytt duschdraperi, eftersom det vita vi haft innan har blivit så missfärgat (dessutom gillar Diva att köra klorna igenom det). Vi hittade ett mörk turkost som är jättefint, men ingen matchande matta så klart. Vi ska köpa en ny matta på Gekås nästa gång vi åker dit. Förutom draperit köpte vi en ny handvisp, en mobil till skötbordet och ett skötbord till Steffi.

Sen gick vi in på A6, och brände hål i plånboken... Bastian fick kläder för 380 kr från Kappahl, ett par jeans med lagningar på, en Star Wars tröja och en Star Wars keps. Aron fick en keps från H&M för 39 kr. Jag lade den på honom och sen ville han inte släppa den. Jag köpte ett lång linne med Marilyn Monroe på och ett par korta, slitna, jeansshorts från Carlings för 299 kr. Sen köpte vi även ett lego till Bastian och en leksak med sugpropp till Aron. Fast sugproppen håller inte alls bra och vi är ganska besvikna.

På vägen till Jönköping mötte vi en lastbil och stenarna regnade ner på rutan, men vi såg inget då. När vi kom ut från A6 hade halva rutan spruckit, och nu spricker det mer och mer för varje dag som går. Så nu får vi kontakta försäkringsbolaget.

Idag har jag varit på babycafét där jag träffade Jessica, vilket var längesen! Det var supertrevligt som vanligt!
På torsdag ska jag bjuda på fika här hemma, och jag hoppas på att vi blir några stycken. Emilie & Anton, Sofie & Sixten och Lina & Lava ska komma vad jag vet än så länge. Men ju fler desto roligare!

Igår provade vi hoppgungan men Aron är för kort än så länge. :/ Tråkigt eftersom han är glad i att hoppa och sånt.

Kan inte lägga upp bilder nu för sidan strular, men fixar det snarast!



Nu har jag och Aron varit i affären och handlat. Maten står på spisen (Kycklinggryta, med kalkonbacon och pommes) och jag sitter här. Har precis läst ett mail från min lärare och på argumentationen om droger fick jag 100% uppsats vilket är ett väldigt gott betyg! Hurra!

Bastian har lekt med Emil idag, och de tyckte det var kul både att spotta på varandra och hoppa från Bastians loftsäng. Så gissa vem som har tv-spelsförbud denna veckan?

Jag är inte riktigt nöjd med vår vagn. Jag har varit supernöjd innan, men nu har jag kommit på att sittdelen endast går att sätta bort från mig så att jag inte kan se hans ansikte. Jag känner mig inte alls bekväm med detta!

Det går fortfarande inte att lägga upp bilder. SUCK.

Majspuré

Igår var Linnea, Steffi och Stina här en stund och vi spelade monopol. Det var väldigt roligt. :)

Aron är nu 63,8 cm lång, väger 6830 g och har 42,4 cm i huvudomfång. Han har planat ut ordentligt. Förra månaden såg vi en viktökning på 1 kg, nu var det bara 210 gram.

Jag fick lite mat-tips och råd. Enligt sköterskan borde jag fortsätta att enbart amma honom åtminstone en månad till eftersom det funkar så bra. Jag har fryst ner majspuré i en istärningslåda som förberedelse. Jag pressade majs med en vitlökspress, eftersom vi varken har matberedare eller stavmixer. Men det gick, tog bara lite tid.

Nähä, nu är riskförlossningar på tv.

Done!

Nu är uppgiften inskickad hurra! Det har inte blivit mycket skrivet under dagen eftersom Aron är vaken mycket, och nog var lite trött idag efter gårdagens kvällsbesök hos mormor och morfar. Nämnde jag att dumma dumma Manda glömde skicka med blöjor! Jag plockade till och med ner extra dregellappar bara för att de inte skulle kunna klaga på något. ;) Men så glömde jag det viktigaste haha!

Nu tittar jag på dating in the dark, värmer upp inför Desperate Housewives som börjar 21.00. Det är ett måste varje tisdag. När jag var gravid räknade jag ner veckorna i DHW - avsnitt. Det funkade alldeles utmärkt!

Evelina anordnar en tävling på sin blogg, som vanligt. Denna gången kan man vinna två barnmössor från VarUnik och jag har hittat mina favoriter! Tanken är att den här skinnjackan från Lindex ska inhandlas till hösten och då vore det superkul med en färgklick till!

Sista chansen nu!

Sitter och äter havregrynsgröt med äpple i, som alla andra dagar. Idag är inlämningsdagen för argumentationen och jag har gett mig f*n på att jag ska bli färdig! Argumentationen handlar om huruvida man ska lagliggöra droger eller inte.

Aron älskar att hoppa, och skrattar högt varje gång. Jag blir så varm i hjärtat när jag hör honom skratta! Nu längtar jag tills vi fått upp hoppgungan! På torsdag ska vi till bvc på fyramånaders-kontroll. spännande!

Igår hade vi träningsmatch mot Värnamo och förlorade med 1-0. Tråkigt men jag tyckte absolut att vi kämpade! Jens slängde in mig på mitt-mitt i slutet, och den positionen har jag inte haft innan så det blev lite krånligt för mig.

I söndags åkte jag och Aron till eurostop och bytte mina kläder på H&M. Jag är nöjd med bytet i alla fall!

Sen torsdags har jag fått många komplimanger på mitt hår, inte minst på babycafét där de trodde jag var en helt ny mamma. ;) Så nu är jag väl ganska nöjd, det är bara Ronny som ska vänja sig nu.

     
 

Grattis Aron 4 månader!

Idag fyller Aron fyra månader. Snart är han ett helt halvår gammal! Gud vad tiden går fort!

Har varit iväg en sväng och tränat spinning med Tina, men det gick inte särskilt bra. Orken har flygit ut genom fönstret och det var pinsamt. Jag vill åka till stan idag. Vi var där igår och jag köpte lite kläder, utan att prova. P.g.a. att jag var så dum så passade 2/3 plagg inte. Det var en oversize tröja och ett par leggings som var alldeles för stora och jag skulle vilja byta storlekar på dem. Aron fick två superfina dregellappar från Kappahl. En röd-rutig och en blå-rutig. Köpte också en brun body med en söt gris på och två st. pyjamaser med tigerränder. Kortbenta, kortärmade pyjamaser som passar perfekt i vår varma lägenhet!

Aron vänder sig ofta nu, från mage till rygg. I fyll-i-boken jag har ska man bara fylla i när han vänder sig från rygg till mage. Är inte det konstigt?

Fyra-månaders bilder. Sista bilden är Aron mitt i en vändning!
    

Ikväll ska jag antagligen hjälpa Stephanie färga håret, kul!

Och min andra Steffi, jag tänker på dig och håller tummarna för att allt går bra!!!

OJ!
jag ser nu att vändningen måste han ha gjort från rygg till mage! :S Förvirrad jag är, kan man vara så virrig? Nu ska jag spana nogrannare och se vad han gör.


Längesen

Nu har jag inte uppdaterat på länge. Fy mig.

I söndags spelade vi träningsmatch mot Anderstorp och vann med 2-0. Det var kul att spela men jag orkade inte så mycket som jag trodde. Mina stortå-naglar håller på att ramla av nu (äntligen, eller nåt...) och det känns aningens obehagligt. Därför har jag inte tränat fotboll under veckan.

I måndags när jag hade hämtat Bastian på skolan och kommit hem, berättade han att han stoppade pärlor i öronen i skolan. Det hela slutade med att Ronny fick åka upp till sjukstugan med honom och sitta och vänta i två timmar på en lucka. Till sist fick de ut tre pärlor. En röd, en grön och en svart tydligen. Suck.

Pernilla hälsade på samtidigt och fick bevittna dramat. Den tjejen är en ängel!

Igår jobbade Ronny över så jag fick vara ensam väldigt mycket och det var supertrist!

Idag har jag varit en snabbis på babycafét men kände mig inte riktigt på topp så gick hem tidigare. Min bror kom hit under kvällen och lämnade vår bil som nu är lagad och besiktigad! Tusen tack! :)

Jag klippte mig idag, gjorde en drop-in hos en annan frisör i Hylte än den jag alltid gått hos innan. Ja, det blev lugg och ganska mycket kortare eftersom det var ett halvår sen sist och det syntes. Luggen måste jag nog vänja mig vid. Men det är ju bara hår så det är ju inte hela världen.

 

Min lilla älskling har blivit SÅ stor! <3

Imorgon ska jag på me&i party hos Ramona i Halmstad.

Morotskaka

Skall bakas idag! Det ska bli väldigt spännande, och gott hoppas jag. :)

Vi har passat Elly en stund på förmiddagen som vanligt. Nu sover Aron i sittern, Ronny tränar på crosstrainern. Jag är väldigt stolt över honom faktiskt, med tanke på att han egentligen inte är särskilt vältränad. :)

Jag har dragit ner persiennerna i köket, det blir satans varmt här annars!

Igår var Aron hos mormor och morfar en stund medan jag var på spinning. Vi upptäckte att Aron reagerar ganska roligt när man blåser på hans huvud haha. Här kommer en liten video, som kan visa vad jag menar! I videon pratar både jag och Ronny. Läskigt. Det surrande ljudet i bakgrunden är orbitrecen. Mustafa som Ronny pratar om är från MTVs program "matchmakers" eller vad det nu är...




Vackert!

Idag är en vacker dag! Solen skiner och lyser upp lägenheten. :)

Idag har vi ätit färsfylld paprika, en av mina favoriträtter. Nyttigt och gott! Aron sitter i babysittern nu och sover, jag tittar på "en plats på landet" och drömmer mig bort. Tänk, att ett hus vore underbart att ha. :)

Ikväll är det spinning i Örnahallen, men om jag går eller inte beror på om jag hittar barnvakt. Ska kolla med morföräldrarna senare. :)

I morse vaknade Aron 7.00 och var pigg, men jag tyckte det var så skönt att få sova. Jag matade honom och till slut somnade vi båda två om för att vakna 8.45. Härligt!

Lax =)

Igår åt vi kyckling, ris och currysås (har inte varit så glad i curry förut men det gick ner och smakade tillochmed gott:) Idag blev det lax, ris och hollandaisesås. Det hade varit godare med potatis till men Ronny är inte så förtjust i det. Hursomhelst blev det jättegott!

Aron och jag skippade öppna förskolan idag eftersom han vaknade halv sex och ville gå upp. Det ville inte jag så jag strejkade, la honom på mitt bröst och sen somnade vi om och vaknade 08.15. Mer lagom enligt mig :)

Ikväll har mormor Marita varit här och passat min lilla älskling en stund. Under tiden spelade jag fotboll. På söndag är det dags för första träningsmatchen. Spännande! Jag är lite nervös för det var längesen jag spelade, och nu är det dessutom ett helt nytt lag.

Det blev ingen fika med Emilie och Sofie idag eftersom lilla Sixten fått RS-viruset. :/ Stackarn, hoppas verkligen det blir bra snart!

Jag fixar en morotskaka på fredag så får den som vill komma och smaka. :-) Har varken ätit eller bakat nån förr så det ska bli riktigt spännande.

Nu väntar jag på min älskling som snart slutar jobba (kl 23) och småtittar lite på law&order.

22.53

Sen måndagkväll och jag har mer energi än nånsin! Vid lunchtid idag var jag så sjukt trött att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, men så fort jag hade lagt mig i sängen vaknade såklart världens sötaste och var pigg! Så den tanken fick jag skjuta upp. Istället tog jag ett ordentligt tag i spanskan och har nu läst mer än en tredjedel av boken - som faktiskt är riktigt bra, och inte särskilt svår att förstå längre!

Efter nio, när outsiders var slut (Handlade om unga, svenska mödrar denna gången) så fick jag för mig att tvätta, dammsuga, putsa fönstren (på insidan), organisera om lite på skötbordet där det alltid blir en röra. Nu är jag färdig och känner mig oerhört duktig. Aron lade jag i sängen nio och där somnade han så gott så. Han rullade genast över till sidan, och det är väl okej så länge han håller sig där och inte vänder sig till magen. Blir så nervös så. Fast det är väl inte värre än att jag får vända på honom då?

Imorgon ska jag nog tvätta golven, läsa mer spanska och kanske börja på argumentationen med som ska vara inne på måndag. Jag ska försöka hitta nåt nyttigt, gott och helst laktosfritt fika-recept tills på onsdag då Emilie och Sofie kommer hit.

Lunch imorgon blir antingen kycklinggryta, lax, spenat eller fiskgratäng. Kul att äntligen ha lite mat att välja på! Och dessutom nyttig mat.

Om jag får pengar från CSN, så ska jag unna mig ett riktigt bra schampoo, eftersom mitt hår slitits så mycket på senaste tiden. Funderar på Redken, men ska rådfråga frisören först. För frisören ska jag såklart till snarast möjligt, och då blir det troligtvis lugg. Som mamma säger - det växer ju ut igen.


Johan Falk for the win...

Älsklingen stack iväg till jobbet nyss, efter att han lagat mat - chili con carne - och vi sett den fjärde Johan Falk filmen.

Aron och jag var på babycafét en stund idag sen åkte vi iväg och storhandlade på Ica. Nu har vi mat för minst en vecka, vilket känns ganska bra! =)

Idétorka för tillfället.


RSS 2.0