Jag älskar min pojkvän. <3

Idag är femte dagen för Ronny. Han har hittills rökt 3 cigaretter på hela dagen. klart det kan bli bättre, men det tror jag att det blir med. Och det är stooooor skillnad! För en vecka sen rökte han ett paket om dagen, dvs. 40 spänn/20 cigaretter/dagen. Och jag fick stå ut med den här dagliga dialogen:
- Kan du ta Aron en stund?
- Visst, ska bara röka först.

Men nu så! Det luktar bättre hemma, och det känns som en helt ny Ronny! Visst är han lättirriterad men, det är ju för en bra sak. Imorgon ska han inte röka något alls - peppar peppar!

Nu har jag kokat potatis till Aron, som jag ska frysa ned. Hans förstoppning har släppt och jag tror ;) att det var min hemmagjorda päronpuré som gjorde susen! Jag gör mycket av det han äter själv, två ggr har jag köpt katrinplommonpuré på Ica, och en gång en burk med päronpuré.  

Imorgon åker vi till Ronneby en sväng. Så ikväll ska vi gå och lägga oss i tid.

God morgon!

Fastighetsskötaren ringde sju i morse. Nu är hans kollega här och ska kolla upp stoppet vi fortfarande har. Självklart funkar det bra nu, men jag lovar att så fort han har åkt så stoppas det igen. Troligen är det nåt fel med luftaren på taket.

Vi spelade DM match mot Torup/Rydö igår och vann med 6-1, till skillnad från i lördags då vi förlorade med 6-0.
Under tiden mamma spelade satt Pillan hemma med Aron och mös! Det gick jättebra!

Idag kommer tjejerna på besök med de små knotten! Jag hade köpt cashewnötter till idag men när jag kom hem såg jag att de var utgångna sen december.


Underbara Pernilla!

Idag har min underbara vän Pernilla varit här! Hon är sjukskriven och är hemma i Sverige och vilar upp sig.:) Det har varit supertrevligt att ha henne här. Vi har pratat mycket, skrattat mycket, och ätit mycket. ;)

Hon hade med sig en tröja med texten "busig" på, en mini champions league fotboll och converse! Precis som att hon läst mina tankar. Jag har googlat efter converse varje dag den senaste veckan! De är så fina, navy blå strlk 19 - helt perfekta!



Det märks att Aron tycker om henne. Imorgon ska hon vara här ensam med honom på kvällen. Hon ska sitta barnvakt eftersom jag ska iväg och spela fotbollsmatch igen. Precis som i lördags möter vi Torup/Rydö, med skillnaden att detta är en DM-match. Det ska bli SÅ kul! =) Tack för att du finns vännen - du är fantastisk! <3

Gimme!

Den här klänningen hittade jag på nätet idag. Visst är den fin? Jag älskar den låga ryggen, och att den är så enkel framifrån!

  


Många matpremiärer!

Aron har nu ätit ett helt mål mat. Potatis, fisk och morot med jordgubbar till efterrätt. (igår blev det äpple) Nyss åt han lite katrinplommonpuré eftersom vi misstänker att han är något förstoppad.:P Det släppte direkt kan jag meddela haha. En hel banan fick plats i magen med, och de säger ju på BVC att det "är bara till att mata på så länge han gapar".

Matchen i lördags förlorade vi med 7-0. Inte bra, det var ren utklassning! Är inte förvånad över resultatet då många av mina lagkamrater kom till matchen med inställningen att "vi behöver inte göra nåt för vi kommer ändå förlora".

Jag spelade iallafall hela matchen, och jag är mycket nöjd över min roll som lagkapten. Ikväll kan jag tyvärr inte träna men det tar vi igen snart! Krya på dig mamma! <3

Nu - ny blöja och sen tandinformation på BVC!

Min älsklings andra rökfria dag!

Fine

Okej, det har kom de fram till:

En slang bakom diskmaskinen är kaputt, så den ska bytas ut. Ett rör under vasken var sprucket så det hade läckt ut vatten. Och i rören som går djupare ner har vi slam, så slamsugarna ska hit om någon timme.

Så - kort och gott - inget var vårt fel.:)

Jag filmade Aron i morse när han satt upp. Han sitter stadigare och stadigare för var dag som går! Ska lägga upp videon så fort jag har usbkabeln. (som jag lånar av yasmine ibland)

Nu har jag rensat diskmaskinen och diskat för hand, vilket egentligen inte är så farligt men känns fruktansvärt obekvämt när man har haft diskmaskin ett tag.

oops

Fastighetsskötaren på Crendo har varit här och kollat stoppet som vi hade i avloppet i köket. Givetvis rann vattnen ner jättefint när han kollade, men när han skulle skruva lite på rören såg han en massa vatten under bänken. Ajaj, sa han, det här är inte bra.

Troligtvis har vi en vattenskada i vår lägenhet, eftersom att rören är trasiga. Jag berättade om det tillfälle då det runnit ut vatten från diskmaskinen och han blev inte glad. Vi skulle ha ringt dem direkt, men eftersom vi var så trötta på att ringa och klaga försökte vi fixa det själva. Och det gick ju jättebra, för sen funkade det utan problem.
Nu är han iväg på rörbolaget och hämtar förstärkning. Shit alltså. :/

Lagkapten

På lördag ska vi spela match mot Torup, yippe - derby!
Stuart smsade innan och frågade om jag kan tänka mig att vara lagkapten, eftersom han tycker att det är en roll som skulle passa mig bra. Han sa att jag har en j*vligt bra egenskap i att jag håller "a plain level", vilket innebär att jag inte ser ner på någon annan spelare, trots att de är mycket yngre än mig.

Igår fick jag det dessutom bekräftat att jag mellan v. 29-32 ska städa på Örnvallen och brandstationen medan Gurli har semester. Ja, äntligen ett sätt att spara mammadagar på!


Oj vad man kan känna sig dum!

Fy fy FY manda!

När vi var på BVC frågade jag om att Bastian var lös i magen och vad man kan göra. De svarade direkt att han har maginfluensan och ska hålla sig borta från andra. Egentligen skulle han inte vara där uppe heller, men de sa att eftersom vi ändå kommit dit så kunde vi lika gärna fixa det vi skulle göra. Fast vi fick gå in i ett annat rum, medan Bastian satt kvar på Helenas.

Så Bastian ska äta rårivet äpple, kokt ris, kokt fisk, kokt kyckling, vitt rostat bröd, lättsaltade chips, morotssoppa och dricka avslagen coca cola, äppeljuice och mycket vatten. Nu när jag tänker efter så är det uppenbart att Aron också är smittad, eftersom han har spytt mycket sista dagen och haft svårt för att äta ur flaskan inför nätterna. Så det som gäller för honom är mycket bröstmjölk.

Bastian sitter nu och kollar på film på sitt rum och har ätit rårivet äpple och dricker mycket vatten. Jag tinar fisk som han ska få till lunch, tillsammans med ris. Nu får vi hoppas att magen blir okej igen! Är han inte frisk (En dag efter att magen är balanserad igen) till på fredag så lämnar vi honom inte till Laila, eftersom risken att det går runt då är stor.

Så det blev ingen apoteksinfo för oss, nu tar vi det lugnt idag och jobbar för att bli friska!

Aron klarade sprutorna ganska bra, han blev så klart ledsen men det gick snabbt över. Han väger nu 7300 g (trodde han skulle ha gått upp mycket mer!) och är 67,4 cm lång. Han är idag 5 månader, 1 vecka och 1 dag gammal.


BVC och apotek

Bastian är hemma idag med, för hans mage spökar och de har utedag på skolan. Inte kul om man behöver gå på toaletten akut och inte kan. Imorgon däremot, ska han till skolan. Både han och jag behöver lite egentid.:-) Men det går väldigt bra med Bastian, han är en supergullig 7-åring!

Klockan nio ska vi till BVC och väga och mäta Aron. Spännande! Något som är mindre spännande är påfyllnadsvaccinationen som han också ska få idag.:/

Sen ska vi till öppna förskolan en stund, för apoteket kommer dit och informerar om solskydd för barn. Det är nog väldigt bra och nyttig information.


...

En liten incident här hemma resulterade i ännu mer tvätt och ännu mer städ.

Att fönstershoppa är billigt, men inte om man ska shoppa fönster.

Planerad tisdag

I söndags provade jag min svärmors Abtronic (som synts på tv-shop) och jag var väldigt skeptisk! Men igår hade jag faktiskt träningsvärk i både mage och rygg. Dock känns det lite som fusk..?

Fotbollsträningen igår var jätterolig, även fast vi bara var 9 pers. Men vi körde lite stafetter på slutet och det är kanon med lekar ibland så man slipper vara grav-allvarlig hela tiden.

Idag ska jag
¤ Bli färdig med rescensionerna
¤ Plocka upp ur diskmaskinen
¤ Rensa avloppet i köket (usch!)
¤ Dammsuga
¤ Tvätta
¤ Titta på Desperate Housewives!

Det sistnämnda är alltså min belöning. ;) Bastian är hemma idag med så kanske kan få lite hjälp, för han tycker det är roligt att hänga tvätt. :D


Dessa influensor...?

Gick och la mig tidigt igår för att jag skulle orka gå upp till babycafét idag. Men jag vaknade tre ggr under natten av att Bastian stod och grät på toaletten för han hade ont i magen. Tredje gången spydde han också, och vi vet inte om det är influensa eller, helt enkelt att han ätit dåligt. Men å andra sidan så äter han ju samma sak som vi...

Så idag blir det till att vara hemma med stackars Bastian. Han mår mycket bättre nu men det är ju inte värt att riskera något. :(

Ska försöka plugga, och ikväll är det fotbollsträning som gäller!

Nu äntligen skiner solen!

...Efter nästan en hel dags mulet och regnigt väder.

Älsklingen står och lagar mat och jag laddar upp bilder på datorn. Satt nyss och laddade upp bilderna från Lazurny på facebook, gud vad det är roligt att titta på dem!

Vi har bara varit iväg och hämtat våra cyklar idag, Ronnys och min hos Gurli & Tomas och Bastians hos mamma & pappa. Förutom det har jag tränat tjugo minuter på crosstrainern.

Här kommer en liten video från i morse - Totte kittlar Aron! :-)

Idag smäller det!

Oooh vad jag har längtat. :) Det ska bli SÅ kul med match idag. Dystert väder däremot, jag hade ju önskat sol....

I natt sov vi inte så bra, klockan halv sex började Aron böka och till slut blev han pigg. Så fort jag la honom i sängen började han gråta så jag fick gå runt med honom i lägenheten en stund så att han skulle lugna ner sig. Sen somnade vi om runt halv sju och vaknade tjugo över åtta. Ronny åkte till jobbet fem, jag hoppas att han inte stannar jättelänge för jag vill hinna träffa honom med! Men minst till två stannar han.


Lugn fredag

Vi har varit en sväng vid graven idag och planterat penséer. Det behövdes för ljungen som vi satte i höstas hade vissnat, och det såg väldigt tråkigt ut. Förutom det har vi inte rört en fena. Ronny ska upp tidigt imorgon och jobba, så redan klockan nio gick han och la sig. Jag kan inte sova än så sitter uppe en stund till.

Jag är nervös. Imorgon har vi seriepremiär med div. 4. Vi ska spela mot Kornhult - Hishult och förra året var det tydligen en riktigt rysarmatch som slutade 4-4, efter att Affe gjort fyra mål ensam. Mamma och pappa ska ha Bastian och Aron under tiden, och om ni hinner läsa detta så samlas vi 12.30 och inte 11.30 som jag sa på telefon. Så vi tittar väl in runt tolv-tiden. Skulle skickat ett sms om det inte vore för att 3s nät ligger nere idag.


Tillbakablick

När vi var hos Emilie igår la jag märke till ett supersnyggt kakfat hon har fått från oss i handbollslaget när hon tränade oss. La märket på minnet och gick hem och googlade.

Mamma och pappa, jag funderade på att köpa ett sånt för några av pengarna? :-)

Hittade lite bilder från studentfesterna som jag tänkte dela med mig av. Det var verkligen jättekul!

Tema: Bad taste

    
Jag och Linn på Crazy Christmas

Kändistema, ser ni vem jag är? ;)

 

Onsdag!

Dagen började halv nio för mig idag.:) Tjugo över sex vaknade Aron och log och jollrade så jag flyttade över honom till vår säng, och sen somnade vi om. Nio var vi på babycafét och det var bara vi, Carina & Ellen och Lina & Lava som var där. Men trevligt hade vi ändå!

Nu har vi ätit mat, Ronny och jag åt äggröra med bacon, svamp och ost i. Aron åt fyra "iskuber" med majs och fyra "iskuber" med morot. Nöjd blev han och nöjda var vi! De säger att det inte är några problem att ge bebisarna så mycket mat de vill ha, trots att det bara är smakprover så why not?

Om en timme beger vi oss till Emilie & Anton i Kinnared och det ska bli jättekul!

Me&I party

För ungefär en timme sen kom jag hem från Me&I partyt hos Veronica i Landeryd. Det var supertrevligt, men så trist att jag inte kunde köpa något! Det finns en mössa som jag gärna vill ha till Aron till hösten. Men den kostar 120 kr, och dessvärre är det pengar vi inte kan trolla fram just nu. :/
Hursomhelst, tack Veronica för en supermysig kväll!

Nu tittar jag på Desperate Housewives och tar det allmänt lugnt. Har fått lite spanska gjord idag, och hoppas på att jag orkar göra lite mer i morgon.

Halv tre imorrn ska Aron och jag till Emilie! Kul! =)


Kärlek! Aron 5 månader!




Tack för alla goda råd om vattnet! Ikväll blir det Me&I party hos Veronica i Landeryd. Ska bli supertrevligt att träffa lite folk! Åker dit med Emilie och Anton eftersom Ronny har bilen idag. Han jobbar 07-23. Stackarn.:/ Imorgon ska vi iväg till Emilie i Kinnared på fika som vanligtvis sker en gång i veckan.:)

Aron har lärt sig sitta! Bara en liten stund men visst går det! Yay!
Och idag fyller min älskling 5 månader! Tiden går fort!!!

En lugn lördag

Nu har vi avnjutit tacos till kvällsmat. Åh vad gott det var! Vi hade starkt kryddat köttfärs, champinjoner, bacon, majs, rödlök, sallad och avocado. Avocadobitarna passade alldeles utmärkt istället för guacamole. Tillochmed godare tycker jag!

Vi ska snart se på film - The Box med Cameron Diaz. Hoppas den är bra för det var längesen man såg en riktigt bra rysare! Håller på att kyla ner vatten till ersättning, i frysen. Det är en lång process det där, först ska man koka vatten sen ska man kyla det. Krångligt är det ju knappast men det är lite tidskrävande, och det blir jobbigt när Aron vill ha mat NU.

Aron har fått utslag på rumpan och det gör så ont på honom stackarn.:( Vi smörjer frenetiskt med zinksalva och visst blir det bättre, men det går ju inte bort på en dag.

JA!

Igår var vi uppe hos Gurli & Tomas och satte på sommardäcken. I farten hann jag se en usb-kabel till en samsung kamera. Yasmine hade köpt en ny kamera och det var hennes sladd:D Så jag lånade hem den för att se om den passade till min kamera och vet ni vad? DET GJORDE DEN! Wohoo...så nu kan jag titta på nästan två år gamla bilder och fotografera med den igen:D

På kvällen var vi hemma hos Tina och Tamas och grillade. Bobbe och Sanne var också där och det var väldigt trevligt. :) Vi drog oss hemåt runt åtta, för att Aron skulle kunna sova.

När jag slog upp ögonen i morse var det första jag såg Aron som tittade på mig med ett stort leende på läpparna. Det är lycka!

Jag har tränat fyrtio minuter på crosstrainern och gjort hundra på leg magic. Finns på tv-shop men vi köpte vår på Rusta för 400 kr. Det känns i insida lår må jag lova! Hade gärna tränat mer orbitrec dock, men klockan nio ska vi iväg och tvätta bilen och det är lite som ska göras innan dess. Är så kul att träna hemma när man har spotify! Då slipper man all reklam som finns på MTV och ZTV, och dessutom kan man välja själv vilken musik som ska spelas. Idag blev det 3 doors down, och nu varvar jag ner med mysiga, mysiga John Mayer. <3

I eftermiddag ska vi fika hos Gurli & Tomas eftersom Tomas fyllde år i förrgår.


Kväll

Nu sitter jag i fåtöljen och tittar på Fucking Åmål haha. Den kommer jag ihåg var jättepopulär när jag var yngre, så det är kul att se nu igen. :)

Maten står på spisen och väntar på att pappa ska komma hem från jobbet. Men vi vet inte när han slutar så det blir svårt. Det blir iallafall lövbiff med ädelostsås och pommes till. Imorgon skulle jag vilja testa tacos, i mjukt bröd med köttfärs, bacon, avocadobitar, rödlök, vitkål och tomater. Jag tycker det låter så gott så det kan ju bara inte bli fel?

Tränade en timme på crosstrainern innan idag för att gottgöra för alla bullarna och finska pinnarna jag har ätit. Tur jag bakar så sällan, för när jag väl gör det så vräker jag i mig som bara den.


Påskutflykt!

På väg till mina morföräldrar i Pauliström stannade vi till och tittade på slottsruinen i Sävsjö. Jag har varit där förr men vi tänkte att det kunde vara kul för Bastian. Givetvis hade vi rätt, han stortrivdes!









Igår var vi hos Sofie & Sixten och fikade och det var supermysigt!

  



Ser att vi har lagt dem i åldersordning. Från vänster; Anton, 3 mån 1 vecka. Sixten, 4 mån 2 veckor. Aron, 4 mån 3 veckor och Lava, 5 mån 2 veckor.  


En underbar dag!

På fyra paket jäst bakade jag bullar igår. Bastian hjälpte till i början men så småningom tröttnade han. Sen gjorde jag finska pinnar som jag blev supernöjd med! Gott, men farligt att ha hemma. Men men, lite självdisciplin får man ha. ;)

Idag har jag tränat en timme på crosstrainern. Skönt som bara den, eftersom det var längesen jag tränade nu. Klockan halv två hämtade jag mina föräldrars bil som jag skulle låna till Torup, och körde och lämnade Bastian hos sin farmor. Sen åkte jag och Aron till Sofie. Det var verkligen kanontrevligt där, som vanligt när man träffar de brudarna! :D Och alla söta beeeeebisar. :)

Ronny och jag fick både en stavmixer, och en matberedare av min kära mormor och morfar, som har läst på min blogg att jag gör puré till Aron med en vitlökspress haha. De är guld värda de två. <3 
Matberedaren funkade jättebra och var kanon till bullbaket! Sparade mycket jobb!  
 
Nu tittar jag på Biggest Looser, Aron sover en stund. Han vaknar runt åtta igen och då ska han få ersättning. När jag lagt honom ska jag läsa Harry Potter för Bastian och sen är jag ensam med förlossningkliniken. ;) Kanske gör en runda till på orbitrecen.

Ronny jobbar över

... och över... och över... Jaja, man får tänka på att det blir något positivt av det.

Igår var vi inne i stan och köpte en cykel till Bastian, som växt ifrån sin andra. Vi var snabbt inne på Chilli och kollade efter något att handla för mitt presentkort. När vi skulle gå upp sa kassörskan:
Eeeh, alltså... vi har STÄNGT. Ni får gå.
Lagom irriterade dundrade vi ut, vill de inte sälja så behöver de inte! Det lustiga var att ett tjugotal andra människor också var där och de blev inte tillsagda.

Jag har sånt otroligt illamående hela tiden. Det började i onsdags och har hållt på sedan dess. Natten till fredagen blev det så illa att jag spydde fyra gånger. Och NEJ. Jag är INTE gravid igen. Däremot så har jag slutat med piller (Cerazette) för jag ska sätta in en spiral istället. Kan det ha med det att göra, tro?

I helgen var vi inte hemma mycket. Det var en jättemysig påskhelg och jag ska försöka hinna lägga upp bilder sen.

Nu har Bastian lov och som vanligt är det vår vecka. Så jag ska göra mitt bästa för att sysselsätta honom, idag ska vi t.ex. baka bullar! Klockan elva kommer Lina & Lava hit och hälsar på en stund. Trevligt. :)

Har läst i Evelinas blogg att folk har skrivit massa onödiga kommentarer. Så SYND att vissa gör allt för att knäcka en person, och förstör en sån underbart FIN & ROLIG blogg som hon har!

Första april

... och jag tror Aron skämtar med mig. I natt har både han och jag varit vakna större delen av tiden. Jag har nästan dragit ut allt hår av frustration. Jobbigt att han inte kan säga vad som är fel.

Pratade med BVC idag och de tycker att jag ska amma som vanligt under dagen, eventuellt ge gröt på förmiddagen. Gröt runt 5 på eftermiddagen, och innan han ska sova, dvs. vid åtta så ska han få ersättning. Känns inte så kul att behöva ge ersättning men huvudsaken är ju att han blir mätt.

Idag jobbade jag tre timmar, så jag tar inte ut någon mammapenning för idag. Det är nog bra att spara så många dagar som möjligt. Ronny smsade nyss att han ska jobba på måndag. Stackarn jobbar över hela tiden, fast iofs väljer han det själv.

varit nere och köpt påskgodis. Det blev alldeles för mycket och bara tanken på det för mig att må illa. Så jag tar nog med det till mormor & morfor i Pauliström på söndag! Nu ska jag passa på att koka upp vatten till gröten, för snart vaknar Aron och vill ha mat.

RSS 2.0