Inglourious basterds

Busfabriken idag var ganska smärtfritt faktiskt. Alla barnen hade kul, och förutom att en flicka slog sig på knät var det inget som hände! Barnen verkade både nöjda, glada och framförallt trötta när kalaset var slut.
Bastian och Elly fick massa roliga saker!

Nu har jag, älsklingen och Anders suttit och tittat på Inglourious basterds. Jag såg bara halva filmen när vi var på bio, för jag var höggravid och Aron stötte emot mina revben när jag satt ner. Jag fick så ont till slut och somnade.
Men nu såg jag hela filmen och jag fullkomligt älskar den. Det är en typisk Quentin Tarantino film - helt underbar!
Tänk vad världen kommer sakna Tarantino när han så småningom, för hoppningsvis inte riktigt än, trillar av pinnen.

Snart blir det läggdags, trött är man. Imorgon ska vi inte göra så mycket. Jag ska försöka läsa färdigt spanskaboken så jag kan börja på recensionerna. Mår jag bra så ska jag träna på kvällen, men fotbollslaget. På måndag ska jag på lång helkroppsmassage!

Avbokade träningspassen

Jag vaknade med halsont igen och avbokade motvilligt spinning och core passen. Jag är så sugen på att träna, men förkylningen vill ju inte ge sig!

Så nu sitter jag hemma och glor till halv elva istället, då vi ska iväg till Busfabriken och hålla koll på 14 barn. Vi delar upp betalningen på tre par, och det blir 648,66 kr/par. En kul grej för Bastian och Elly men det dröjer nog innan vi gör om det...

Man kanske skulle gå ut och gå en runda med barnvagnen? Nu har plogbilen varit här och tagit bort vallarna på trottoarerna.

Ha en underbar lördag!


Fixat!

Jaha, jag kom till Gislaveds gymnasium 16.00 och väntade i bilen till 16.20. Halv fem stod jag utanför dörrarna som givetvis var låsta. Som tur var kom en lärarinna och öppnade åt mig. Mötte upp skrivvakten och testade så att head-setet funkade och det gjorde det. Så jag fick en text och läste in den. Bra tänkte jag, hemma tidigare än jag trodde! Men när jag skulle lyssna så fanns inte inspelningen kvar! Så jag läste om texten, säkert 10 ggr men det funkade inte. Skulle ringa läraren och fråga hur jag skulle gå till väga, men så klart fick jag hjärnsläpp och glömde bort PIN.koden så telefonen spärrades och skrivvakten fick ringa istället. DÅ fick vi tillåtelse till att använda den vanliga spelaren som finns på tillbehör på datorn. Men allt fick inte plats så det blev två filer som jag sedan mailade. När det var färdigt gick inbrottslarmet på skolan.
Ja vad säger de - En olycka kommer sällan ensam!

Nu ska jag mysa med Aron! :)

21:23

Nu har jag ätit kinamat, nudlar med ägg, kyckling och räkor. Ronny åt kebabtallrik och Anders kebabsallad. Vi tittade nyss på Van Wilder 3 och ja... vad ska jag säga? Den är precis lika oseriös som de andra filmerna.

Imorgon ska vi till busfabriken, och inför det ska jag ladda med spinning och core kl. 9-10. Det ska bli skönt!

Lista

Jag har lånat en lista från Evelina.


När fick du reda på att du var gravid? 6 mars 2009
Blev det en chock? Ja, det blev det eftersom jag åt p-piller.
Hur gammal var du? 19
Hade du mycket halsbränna? Nej inte mycket, men lite grann på slutet
Spydde du mycket? Nej, aldrig. 
Var det någon favoriträtt som ändrades? Nja, stekt mat och vitlök tyckte jag inte om.
Hade du mycket foglossning? Nope
Hade du sammandragningar? Nej, inte vad jag minns.
Ditt sf mått som störst? 37 cm den sista mätningen
Har du fått bristningar? Ja lite.
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Tre ggr drömde jag att det var en pojk, och det kändes så.
Vad hoppades du på? Vilket som, bara bebisen mådde bra.
Hade du mycket vätska i kroppen? Ja en del på slutet
Hur mycket gick du upp i vikt? 18 kilon
Hur ser du på graviditeten idag? Åh vad mysigt det var!
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Lavemang, lustgas, ingen epidural, vattenavgång hade varit häftigt, ville inte sys. Jag ville ta ut barnet själv, och att Ronny skulle klippa navelsträngen.
Gick du över tiden? Nej.
Födde du för tidigt? Skulle väl inte säga FÖR tidigt ;) Men dagen innan BF.
När började din förlossning? Efter en kopp hallonbladste satte värkarna igång, vid 14.00 12/11. 23.00 samma dag skrevs jag in.
Hur lång tid tog det? Från inskrivning till födseln - 14,5 timmar.
Hur mycket var du öppen när ni kom in? Haha... 1-2 cm.
Vad tyckte du var jobbigast? Att jag inte var öppen mer, ställde då in mig på att det skulle ta lång tid.
Var du rädd för något? Ja, jag ville absolut inte spricka, och så klart ville jag ha en frisk bebis.
Grät du? Ja, glädjetårar med Aron på bröstet.
Skrek du? Nej det gjorde jag inte, men jag "grymtade".
Tog du nått smärtstillande? Jag fick akupunktur och en morfinspruta natten innan han kom, men de hjälpte ingenting och hade slutat värka när han kom. Då var det lustgas på hög nivå, varmt bad, vetekudde, kalla kompresser.
Blev du sydd? 1 stygn på insidan.
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? 4 st. 2 barnmorskor, 1 sköterska och Ronny.
Hade du någon nära med dig? Pappa Ronny
Hur stor var bebisen? 3530 g och 50 cm lång.
Blev det en pojke eller flicka? Pojke
Vad fick den heta? Axel Christer Aron
Hur ser du på förlossningen idag? Den bästa dagen i mitt liv! Underbar, fantastisk upplevelse!
Var allting värt det? Ohja LÄTT!

Friday = Tenta

Jaha, vaknade vi vid kvart i åtta och myste till halv nio. Nu sitter Aron i babysittern och sover och Bastian är ute och gungar på gården. Jag har skrivit på en lapp till CSN, pratat med Bra Bostad om att vi inte fått någon elräkning sen vi flyttade in 1 sep. Det är de som har gjort fel, och man kan väl inte ha sån tur att man slipper betala va? ;) Nej... trodde inte det heller.

Men positivt är iallafall att tentan idag är gratis och det är ju toppen för då kan vi lägga den femhundringen på maten till dopet istället!

Annars är det en fin dag idag. :)

15.30 lämnar jag Hylte och 17.15 börjar tentan, jag håller tummar och tår för att inspelningsprogrammet inte ger upp på mig nu! Runt 20.00 borde jag vara hemma igen. skoj...

     

Den här lilla grodan tycker Aron om, han fick den av moster Linnea och David. Han tycker den är rolig för den kan röra på armar, ben och huvud.



Aron pussar och äter på sin groda

Mycket att stå i!

Från att ha varit en superlugn dag blev det massa action. Vid ett kom Steffi hit och hälsade på. Hon hade med sig ett jättefina byxor till Aron i storlek 62, typ clamdiggers fast byxor. Finns säkert ett namn för de med, men inget jag kan komma på nu. Vi upptäckte ganska snart att Aron numera kan sitta på hennes mage. Oh snart så ploppar hon! Runt 26 mars, men jag gissar på tidigare.

   

Söta! Vid tio över två ringde Jessica och hon var ute och gick, så jag och Aron joinade dem. Max var verkligen underbart söt! Och Nelina också så klart! Halv fyra var jag hemma igen och började damma, dammsuga och göra mig iordning. En dusch senare och med rena kläder på tog vi emot besöket. Naomi var sjuk så Tina & Tamas kom inte, Nova var förkyld så hon och Malin kom inte. Gurli, Robin, David, Emma, Elly, Anders, Iza var iallafall här.

Elly blev glad för jeansjackan hon fick i försenad födelsedagspresent, och Bastian blev glad för sina saker.
Han gjorde sin egen tårta med pyttelite hjälp från Ronny. Den bestod av chokladbottnar, chokladpudding, blåfärgad grädde, geléhallon och riven marabou på toppen. Han tyckte det var kul iallafall, och det är ju huvudsaken.




Nya skinnjacka,ny mössa (syns inte så mycket tyvärr), nya skor, ny tröja (star wars så klart;)
Förutom detta fick han en kavaj och ett par svarta jeans till, han fick 600 kr så han kan köpa spelet som han så gärna vill ha, ett pussel på 104 bitar (udda va?) och en leksakspistol som gör ljud ifrån sig. (yippie;)

   

            

  

Nu har vi avslutat kvällen med Bastians favoritmat korv med bröd. Hade han fått bestämma så skulle vi ätit det hela tiden! 

Imorgon blir det till att spendera kvällen på Gislaveds gymnasium med tenta.


 

Stackars älskade son.

Aron är fortfarande snuvig, och nässugen vi har är värdelös så man får suga flera gånger. Det gillar han inte och till slut gallskriker han, och känner mig så elak. För att inte tala om näsdropparna... fy...

Men det har gått bra att ha honom i spjälsängen, nu är han nog van vid att sova där. Fast efter sista amningen på morgnarna brukar jag ligga och mysa lite med honom.

Idag får vi besök som sagt, känner lite press på mig att här ska vara fint.

Flitigt

Jahaja, snöandet har tilltagit igen. Det är stora flingor och de stannar kvar på marken. Jag tycker det är jättemysigt, så länge man är inomhus och slipper kämpa med barnvagnen.
Jag och Jessica & lille Max skulle ut och gå imorgon men vid närmare eftertanke blir det nog inomhus-mys istället! Ska höra vad hon tycker om det, men har väldigt svårt att tänka mig att det skulle vara några problem. ;)

Pappa & mamma kommenterade föregående inlägg med att de har solat. Surprise surprise, hade jag varit i Thailand skulle jag också ha solat! :@ hrmpf.

Nu har jag läst 100 sidor i boken, 50 to go! Heja mig!



Snöandet har avtagit

... men det värsta är blåsten just nu. Hittills har jag hunnit diska, tvätta lite grann och läsa 50 sidor i boken. Nu håller jag på med maten, kycklingvingar och sallad. Jag har blivit medlem på tasteline.se så jag kan spara recept som verkar bra, på min sida. Och det är ju kanon, speciellt till när vi ska börja med matschema som Marlene tipsade om. Jag sparade några recept på olika tårtor, jag vill gärna göra nåt speciellt till dopet! Fast tiden är knapp. Men med hjälp av Tina och min kära syster ska det nog gå!

Imorgon ska min älskling och Bastian baka hans födelsedagstårta, och på kvällen äter vi eventuellt pannkakor. Jag tror det blir jättebra!

Förbättring.

Idag är jag lite bättre, Aron däremot är fortfarande snuvig. Det är ju inte lätt att få in näsdropparna!

Dagen ser förhoppningsvis ut så här:
¤ Läsa spanska, helst 150 sidor.
¤ Städa i ordning lite.
¤ Tvätta.
¤ Rensa kattlådor.

Kul va? I morgon ska vi få besök eftersom att Bastian fyller år på lördag. Så vi ska bjuda på lite fika, såvida inte Aron eller jag är dålig. Eftersom vi har mörka möbler (svartbrun från IKEA) så är det inte lönt att jag dammar idag, för dammet syns ändå lika tydligt imorgon. Så jag fixar det ungefär 20 min innan de kommer. ;)

Nu sitter Aron med hicka, som typ 9 andra timmar av dagen. :P Stackars barn, alla tycker vi väl att det är jobbigt?


Tisdag

Jahaja. Dagen har gått ganska sakta, vi har inte gjort så mycket. Rektorn svarade angående högskolepoängen och han säger att jag max hade kunnat få 6 poäng på förra terminen. Han skulle kontakta CSN för att intyga detta och förhoppningsvis får jag mina pengar!

Efterkontrollen gick bra, det var trevligt att träffa Carin igen och sitta och prata. Livmodern är tillbaka i sin normala storlek och det känns skönt att veta. Alla värdena var bra, så tummen upp.

Nu har jag fixat sallad, och håller på med maten - pommes och kycklingvingar. Efter maten ska jag försöka hinna läsa lite till i spanskaboken.

Köpte näsdroppar till Aron innan, får hoppas att han mår bättre i natt!


Jobbig natt

Det har varit en jobbig natt, jag sov oroligt för att Aron också har blivit förkyld, och täppt i näsan. Jag måste få tag på nässpray till honom idag. Ska höra med BVC om de har något. Amningsstunderna har blivit långa, för att Aron måste sluta emellanåt för att andas med munnen.

Jag gick upp 07.10 (snoozade bara EN gång) och var inställd på att gå med Bastian till skolan. Sen fick jag ett sms från Ronny som sa att han skulle köra honom, så han kommer hem, hämtar bastian, och sen åker han till jobbet igen. Det gör han på grund av att han tycker att Aron ska hållas inne så mycket som möjligt nu.

Nu dricker jag honungsvatten. Otroligt sött, men det känns lent för halsen. Mormorstips. Jag fick en burk honung av henne i julas så den kommer ju till användning nu. :)

Oflyt.

Lite oflyt har jag haft idag. När jag skulle gå till affären en snabbis och köpa halstabletter så märkte jag att pengarna på kontot har sinat. CSN har klantat till det med, så jag måste skicka in en ny ansökan för studielån detta halvåret och jag kommer inte få några pengar på minst 3 veckor. Och dopet är ju inte direkt billigt, för att inte tala om Bastians kalas på busfabriken på lördag. Suck. Så jag ringde CSN och jag måste ha skrapat ihop 28 hp för att få fortsatt lån. Och jag kan bara få det till 18 vilket är väldigt konstigt. 15 hp från Halmstad Högskola. Jag har fått 3 hp från Umeå av 15 potentiella, 3 hp fick jag underkänt på, så var är de andra 9 hp?!
Sen sa de att man kan få lån om man av personliga skäl anser att det varit svårt att studera. Jag hoppas det löser sig, men det känns lite jobbigt just nu!

Jag har iallafall sökt sommarjobb på Stora Enso i år igen. Men får jag det så funkar det bara i en månad ungefär eftersom Ronny inte kan ta ledigt längre än så.

Bastian hade med sig en kompis hem från skolan och jag säger bara det:
Tack gode gud för att jag inte har tvillingar. ;)

Imorgon är det efterkontroll och sen föräldragrupp, och vi ska prata om barnets vaccinationer, lite mat och första tiden hemma. Intressant.:)


Fix & trix

Idag väckte Gurli mig när hon ringde 7.00. (Hade ändå ställt klockan men precis snoozat;) Elly var sjuk så hon skulle inte till skolan, men Tomas ville ändå vara snäll och köra Bastian dit. Han och Gurli tycker att det är det bästa så man slipper dra ut Aron i - 10 på morgonen. Dessutom hade jag ingen röst när jag pratade med henne, så hon tyckte jag skulle hålla mig inomhus. Jag mår fortfarande skitdåligt, så öppna förskolan kommer inte på fråga tyvärr.

Imorgon och på onsdag ska vi gå till skolan så då får jag nog ställa klockan tidigare. (alternativt sluta snooza.)
Nu har jag fyllt i dagisansökan. Det känns verkligen jättedumt att fylla i den redan nu, speciellt eftersom jag satte 3/1 2011 som placeringsdatum haha. Men man ska vara ute i god tid, det är superlånga köer på alla dagis i Hylte nu för tiden. Men min lille kille växer så fort...

Idag ska jag sitta och fixa lite till med bloggen. Jag är ganska nöjd, men tycker nog att färgen är lite stark.
I natt sov Aron bra. Det var lite gnäll innan han till sist somnade vid 22.30. Men sen vaknade han till vid två och somnade om snabbt igen. Klockan 4.30 när älsklingen skulle till jobbet ammade jag, men sen sov han vidare till klockan 8. Igår natt sov han från 23.00 - 06.50 oavbrutet! Det är ganska skönt, men vi har som mål att få honom att somna vid 21 istället. Fast den som gapar efter mycket . . .

Nu sitter Aron och skrattar åt ingenting. Absolut ingenting. Om jag skulle sätta honom mot väggen skulle han tycka det var lika kul. :) Skönt med en lättroad son, då behöver inte hans morfar anstränga sig så mycket. ;) Snart kommer mina kära föräldrar hem från Thailand, tänk vad stor de kommer tycka att Aron är.

 

Aron har provsuttit stolen, självklart med stötdämpning. (läs tröjor) Leia, den finurlige lille katten klättrade upp och la sig på fotstödet.



Sams fina mössa, som är sååååå tuff!



Mina fina tår, 2 veckor efter träningen.

   

Mamma du får inte ta kort när jag nyser! Eller okej då. ;)

   

Går den in?! Nehe, då tar vi tag i mungipan istället - smile!



Jag SKA ta den!

 

Mamma & Aron. Faster Elly i fredags.



Jag och min fina storebror! <3 

 

De fina gubb-brallorna som Sam fick av mamma och pappa.



Avslutar med ett leende!

Gekås

Var inne på Gekås i 1,5 h och det var alldeles lagom - på gränsen till för mycket. Lite folk som tur var, så barnvagn och kundvagn var inga problem. Vi fick bl.a. med oss papptallrikar, våtservetter och schampoo hem.

Jag har mått jätteilla på senaste tiden, amningsillamående kallas tydligen fenomenet och det är ingen hit. Och som grädde på moset har jag lyckats bli dunderfökyld så det blev ingen träning för mig ikväll. :( Har jag tur så kanske jag kan träna imorgon, men just nu känns det avlägset.

Måste berätta att när vi var inne på mediamarkt i Jönköping för två veckor sen så såg vi en enorm platt-tv. Gissa vad den kostade? 700 000! Vilken vettig människa köper en sån?! De pengarna hade man ju lätt hellre lagt på hus. Men men, alla är vi olika.

Förresten så har nåt hänt med min bloggsida. Kan inte längre välja fetstil, kursiv m.m. eller lägga upp bilder, länkar o.s.v. Det suger. Och varje gång jag ska hoppa ner två rader måste jag skriva < BR > för att det ska synas. Hoppas det blir som vanlgit snart igen!

OJ! jag tryckte på en knapp och tjohej så blev det vanligt! =D Så nu ska jag leta upp youtube-klippet.
För er som undrar så är det på Sannarpgymnasiets melodifestival. Den går ut på att klasserna ska göra egna låtar och danser, och många gör om låtar så att de handlar om lärarna istället. Sven, Håkan och Mimmi sjunger vi bl.a. om. Vi vann med nöd och näppe, och fick därmed åka först i studentledet! Härliga tider.:)


Mysig lördag

Var det igår. På kvällen var Aron och jag hemma hos Linn och det var hur kul som helst att träffa henne igen! Och hon och Hannes har skaffat sig en supermysig liten lägenhet. Lite senare kom Johanna, Sara och Mimmi med och det var fantastiskt kul., Vi tittade bl.a. på youtube klipp när vi dansade i trean på gymnasiet. Ska se om jag kan lägga upp det här. Nu ska vi iväg till Gekås. Egentligen vill vi inte dit pga vinterkräksjukan, men vi behöver så himla mycket. Inte minst nu när dopet är på g! Hörs sen!

Glädjande besked!

Idag gick jag upp när det knackade på dörren. Elly var här mellan åtta och tjugo i elva. Vi gick till konsum en sväng och köpte födelsedagspresent till Leona som Bastian och Elly ska på kalas hos ikväll. Hårspännen med diamanter.

Jag var sen till optikern, för ovanlighetens skull. Jag är en sån som man kallar tidspessimist! Tror alltid att jag blir sen, och därför åker jag istället i såpass god tid att jag får vänta länge. Men idag var jag sen, Ronny och Aron följde med. Optikern grattade och sa att Aron är ett gammalt namn som kommer tillbaka. Jag har hört det av en del människor men själv hade jag ingen aning om att Aron är ett gammalt namn.

Anyway. Vi gjorde en synkontroll och min syn har blivit så lite sämre att han trodde att det berodde på att mina linser är gamla. Och det skulle kunna vara så att den har blivit sämre under gravditeten och att den inte har blivit bättre än. Många får tydligen sämre syn tillfälligt när de är gravida. Ögonens skärpa var bättre nu än innan, och det var så klart kul! Vi pratade om ögonoperation och han rekommenderade det starkt. Hans son hade gjort det och blivit supernöjd! Sen frågade han vilka kriterier som ska matchas och det är ju dels att man ska ha fyllt tjugo (vilket jag gjorde i sep.) och dels att man ska ha haft någorlunda stabil syn i två år. Det sista sa han att det inte är några problem för mig, och det hade jag väldigt svårt att tro på eftersom jag tycker att det har försämrats så mycket. Men han visade på datorn att i december 2007 hade jag också -6 på båda ögonen, alltså vad jag har nu! Så med andra ord HAR jag haft stabil syn i två år! Så, den enda lilla detaljen som saknas nu är pengar, men jag hoppas att jag ska kunna låna på nåt sätt. :) Det skulle helt klart vara värt pengarna! Åh vad glad jag är nu. =) Det var verkligen oväntat. Jag blev hemskickad med order om att byta linser, annars var det inga problem.

Han berättade också om en tjej som varit hos honom för fyra år sen, och han märkte att något stort skett med hennes syn. Hon såg bättre, men ändå inte bra. Han frågade henne om hon ätit nåt speciellt, men då bröt hon ihop och berättade att hon varit i Bulgarien och gjort en ögonoperation ett år tidigare. Den hade misslyckats och nu ser hon som om hon tittar genom plastfolie hela tiden! Hennes hornhinna var helt förstörd, så hon skulle eventuellt göra en hornhinne-transplantation. Optikern frågade henne varför hon hade gjort det, och då svarade hon som de flesta: Det var halva priset där...

Förhoppningsvis har mycket hänt på fyra år, dessutom finns här bättre möjligheter i Sverige. Pengar ska absolut inte vara en avgörande faktor till vilken klinik man väljer!

Snart ska vi ner till banken och starta ett konto till Aron. Känns bra, en slags trygghet.

15.44
Nytt utseende på bloggen! Jag har testat mina färdigheter idag och därför ser bloggen ut som den gör. Det som Mimmi lärde mig sitter fortfarande i, till viss del.:) Men Headern är inte riktigt färdig, jag ska ha en bild på Bastian där med, men hade ingen bra på denna datorn så den fixar jag snart! Tror det blir mycket bättre då! :)

låååångpromenad

Jag kände mig lite friskare idag så jag tänkte ge mig ut på en liten runda. Tina och Tamas tipsade om en bra runda, som var lagom lång. Man skulle komma ut vid dammen, på andra sidan Hylte men jag måste ha missat att svänga av för rätt vad det var så tittade jag upp mot Färgaryds kyrka! Då hade jag gått en oskottad skogsväg på ca: 8 km med vagnen och hade åtminstone 5 km hem igen. När jag ändå var i Färgaryd så passade jag på att kolla om Sockenstugan är stor nog för dopfesten, och jag blev positivt överraskad. Där stod redan en massa bord och n finns det inte längre några tvivel om vi får plats eller inte. Vi tog Unnarydsvägen hem igen och det var lite läskigt eftersom jag fick gå en bit ut på vägen, med tanke på snövallarna. Där kör bilarna 100 km/h och de flesta kör ännu fortare. Men det gick bra, jag var väldigt uppmärksam. Efter 2,5h var vi hemma igen. Aron sov så gott som hela tiden men då och då fick jag stanna och stoppa in nappen i mjölkintaget. Nu har jag ont i kroppen, så långt har jag nog inte gått innan, men kanske ska göra om det så fort snön är borta?

Annars har det varit en lugn dag. Jag har skurit ny sallad, mitt mål är ju att äta nyttigare och det tycker jag definitivt jag lyckas med. Mycket sallad vid varje mål och fruktsallad med tre frukter (äpple, banan, apelsin) dagligen.

Nu på kvällen ska jag relaxa framför tvn och vänta på fredagen. Elly kommer vid åtta på morgonen och då ska vi passa henne till tio-halv elva tiden. Elva ska jag vara hos optikern i Torup, för synkontroll och prata om en eventuell laseroperation. Jag vet att min syn har försämrats så nu ligger jag troligtvis på -6,5. Det suger, men vad gör man?

Sjukdom på G?

Idag var en bra dag. Den började med att Aron och jag gick till öppna förskolan och var där mellan 9 och halv tolv. Det var som vanligt jättetrevligt och jag träffade massa nya föräldrar! Alla barnen är så söta. :) Aron sov sig som vanligt igenom sångstunden. När vi kom hem lagade vi mat och sen gick vi till affären. Blöjor, sköljmedel, frukt & grönt inhandlades.

Sen tittade jag på film medan Aron sov - Den andra systern Boleyn. Den var faktiskt riktigt bra och gripande, påminner om "försoning" och "stolthet & fördom". Linnea och förbi och hälsade på och det var också jättekul, trots att jag började må riktigt dåligt under den tiden. Nu har jag ont i halsen och det känns väldigt svullet. Ska försöka få i mig mat ikväll men jag är inte direkt sugen på något. I bästa fall blir det väl fruktsallad, och kanske lite glass till. Stekt mat är uteslutet och eftersom jag inte tinat något finns det inga andra alternativ.

På Bastians skola har en hel del incidenter inträffat på sista tiden och nu börjar vi ifrågasätta om det verkligen är en vettig skola att gå på. Lärarna, i alla fall i Bastians klass, resonerar mycket tokigt när det gäller mobbing och våld. T.ex. hade Elly, under utvecklingssamtalet fått frågan vad som är jobbigt med skolan. Då svarade hon att det är jobbigt när de andra retas. Lärarna svarade henne då med att hon skulle reta tillbaka. Nu i veckan så lekte Bastian och en annan kille ur klassen med pinnar och det slutade med att den andra killen fick en bula vid ögat, vilket givetvis är jättefarligt och så ska det absolut inte bli. Lärarna konfronterade Bastian och han svarade som barn gör: Men han slog mig med. Då fick han svaret: Ja, men har du några bulor?

Slutsats: Det är okej att retas och slåss, så länge det inte blir märken? :S

Nu så.

Jaha, efter att ha jagat runt i Halmstad, Falkenberg, Laholm och Gislaved fick jag äntligen ett positivt besked! Nästa fredag ska jag göra tentan på Gislaveds Gymnasium och personalen är guld värd! Att de stannar på jobbet bara för lilla mig är helt underbart, annars skulle de varit hemma mellan 17.15 och 19.00.

Dagens JAG har varit en blandning av lathet och nytta. Dagen började segt, fick inte mycket gjort och gick runt i morgonrock och zebratofflor till 15.00. Då tog jag istället på mig gula cityshorts och en grå oversize tröja. När jag väl fick på mig andra kläder kände jag mig mer effektiv så jag diskade, tvättade, dammsög och plockade i ordning.

Aron älskling har fått på sig sin söta polispyjamas och jag håller tummar och tår för att han sover bra i natt, för imorrn är det öppna förskolan igen! Innan när jag bytte om så la jag honom i vår säng. Jag hörde att han började skratta och vände mig om, då stack Diva upp huvudet från hans säng och det tyckte han var kul. Att en katt hade snott hans säng.

Nu ska jag rätta till några spanska uppsatser. Ett fel som jag gjort på den jag skickade in senast var att när jag skulle berätta om mina och saras dagliga löparrundor i Ryssland så hade jag istället skrivit om mina och saras dagliga avrättningar. Min lärare skickade tillbaka dokumentet med ett stort frågetecken. Haha så fel det kan bli!

Åh har hittat så fina saker på kiddoz hemsida, som jag så gärna hade velat ha. Bland annat en namnmobil till vagnen, personliga sagoböcker, en jättesöt sparbössa, eller en sångpåse. En av de många fördelarna med öppna förskolan är sångstunderna. Jag har fått lära mig en massa söta barnvisor som Aron nu får "njuta" av varje dag!
Bland annat delade en av mammorna med sig av en barnvisa:

Imse vimse spindel
skulle äta gröt
Ramla' ner i gröten
Usch va' han ble' blöt
Klättra' upp på skeden
Ruska' sig och sa:
Jag vill inte ha nån mera gröt idag!

Jättesöt, eller hur?
Men min favoritvisa är ändå den här:

Det satt två katter på ett tag
tjille ville vipp boom boom
De kliade sig fram o fram
tjille ville vipp boom boom
Den ena sa: Men du min vän?
Tjille ville ville ville vipp boom boom
Ska vi ta och klättra ner igen?
Tjille ville vipp boom boom.


H&M leverans

Japp! Idag hämtade jag mitt paket som kommit från H&M. De converse-inspirerade skorna som Bastian ska få i födelsedagspresent kommer passa jättebra till kostymen! Och jag vet att han vill ha dem. ;) Jeansjackan som Elly ska få i försenad födelsedagspresent var mycket snyggare än jag trodde, och jag hoppas att den kommer till användning. =) Det tre pack Hipsters jag beställde var supersköna! Jag har varit på jakt efter de perfekta hipstersena och nu har jag nog hittat dem! De är alltså i klass med Pierre Roberts.

Jag har enorma problem med uttalstentan i spanska. Ingen som jag har frågat är särskilt sugen på att vara skrivvakt åt mig en fredag 17-19. Jag frågar till och med runt på Halmstad Högskola men nope.. Och anmälan till tentan ska vara inne imorrn... what to do...

Men men, på ett eller annat sätt så måste det ju lösa sig! Trots att Aron sov jättemycket i natt så har han varit lite gnällig idag. Vi slutade ge honom miniform för ett tag sen och det funkade bra, men det är mycket möjligt att vi kanske slutade för tidigt, för han verkar fortfarande ha magknip. I morse fick jag en kaskadspya rakt i håret. Fresh.

Ny vecka, nya tag!

Inatt har varit en alldeles underbar natt. Aron somnade vid 23 och vaknade inte förrän 6.30! Så på hela den tiden ammade jag inte. (Mina bröst gjorde för övrigt ont när jag vaknade) Trots att vi sov så länge så kunde jag inte låta bli att snooza när klockan ringde halv åtta. Åtta kom vi iallafall upp och nu sitter vi och förbereder oss för Öppna förskolan. Skoj skoj skoj!

Sugen på att träna fotboll ikväll, men jag har ingen barnvakt eftersom Ronny jobbar till 23. Nästa vecka kör jag igen, tills dess får jag nöja mig med pass på gymmet på förmiddagarna. Igår tränade jag cirkelträning, och det var mycket jobbigt. Pust.

Igår sydde jag på reg. skylten som vi fick till vagnen av farfar Tomas. "Liten men tuff" står den och det är en sån liten skylt, mindre än namnskyltarna som jag sett. Eftersom vi bara har ett hjul fram finns det inget vi kan hänga den på, så därför sydde jag på den på sufletten. Kan visa bilden sen, jag är ganska nöjd! =)

Ska försöka läsa lite i "La Ciudad de las Bestias" sen med, så jag kan få analyserna färdiga lagom till 5/2.

På återseende...

Söndag

Idag är det söndag - dvs vilodagen. Jag vet inte om det stämmer däremot...

I fredags var vi i Jönköping, Anders skulle dit och lämna sitt airsoft vapen på lagning så vi hängde med. Vi åkte klockan 4 och var framme strax innan 6. Då strosade vi runt lite på A6 och tittade efter nya fotbollsskor till mig, men ingen tur för mig. Vecka sju skulle stadium och intersport få in nästa leverans av fotbollsskor men jag vill ju inte vänta. De jag har hemma kan jag verkligen inte spela eftersom de förstör mina tår.
Jag hittade iaf en ny ögonbrynspenna, som jag blev överlycklig över. Bad kicks-personalen om hjälp med rätt nyans, nu när jag färgat håret rödbrunt och de hittade en perfekt. Den kostade dock 215 spänn men jag är supernöjd, och det är ju det viktigaste.

Igår åkte Ronny och jag till stan en sväng, så klart för att leta fotbollsskor. Inne på stadium hittade jag ett par svarta adidas-skor. Superlycklig, eftersom de förra adidas jag hade var så himla sköna. 599 kronor kostade de om man inte hade stadiumcard så vi skaffade det och kunde därmed köpa dem för 499. Det kallar jag ett kap!

Igår fick vi några av Sams gamla kläder av Tina, bl.a. ett par supersöta gubb-hängslebyxor som han fick av oss, och det ska bli jättekul att prova dem på Aron. Igår hade han på sig en body i strlk 68, som jag givetvis fick vika upp ärmarna på men annars satt den helt okej. Och en mjukisdress i strlk 68 som han nog inte hade kunnat ha särskilt länge i strlk 62. Åh vad min lille älskling växer!

I fredags kom alla bilderna och de är helt underbara, tur att jag tog mig tid till det!

Just nu ligger Aron och sover i sin spjälsäng, och det är jätteskönt att veta att han ligger säkert där. Vi behöver vänja honom mer vid den.

Idag står tvättning på schemat, och snart ska vi börja med maten - fiskgratäng!
Och så ska jag fundera - lugg eller inte lugg?

Bilder från i torsdags, när Bastain och Ronny åkte snowracer i skogen.

   
            

Syskonkärlek! <3

Aron håller huvudet helt själv nu! Nu har vi foton som bevis för detta, mormor och morfar!

 


Ursäkta mina hammarrtår. Som ni ser så är halva mina stortår blåa sen jag spelade fotboll i måndags. Med de nya skorna hoppas jag slippa detta!





Det nya håret! (I think I like it - for now.)


Grattis Aron, 2 månader idag!

Idag började jag dagen med omtenta. Den gick ganska bra, jag tror att jag kanske kan ha klarat den. Vill verkligen inte göra om den. Sen har jag snart uttalstenta, som jag inte kan göra i Hylte. Krångligt blir det då.

Klockan 11.15 var jag på läkarkontroll med Aron. Allt såg fint ut, och både läkaren och sköterskan var imponerade över hur stark han redan är. Han håller huvudet så gott som själv, och det är en lättnad får jag säga.

Idag är sista chansen att skicka bilder för framkallning portofritt via Fujidirekt så nu håller jag på att skicka in 299 bilder, sedan v. 38 i graviditeten. Skoj ska det blir, men det är ganska omständigt att gå igenom bilderna innan man kan skicka in dem. När 200 bilder var färdigladdade så lade internet ner. Segt! 

Igår stod grannfrun ute och skällde på Bastian och två kompisar. De hade sprungit runt och tjuvringt på dörrar. Så förbannad man blir på sånt! Men jag kommer själv ihåg när jag gjorde samma sak. 

Jag tyckte att bilderna som Evelina har tagit på Elion på fårpläden är så himla fina! Ronny och jag rotade upp en igår, som han fick när Bastian var liten så idag har jag varit en härmapa och tagit bilder på Aron på den. Det blir kanonfint, men kan inte låta bli att känna dåligt samvete för att jag inte kan komma på något eget.

Här är några av bilderna på min lilla älskling som ler så himla mycket nuförtiden! 

      

Linnea var här en stund på eftermiddagen och vi bytte kläder på Aron så han kom i de hon köpte när hon var i Bangladesh. Haha jättesöt var han!
 


Omtenta

I början av december hade jag två tentor i spanska, med bara fem dagars mellanrum. Jag klarade den ena av dem, men fick underkänt i spansk realia (historia och förhistoria). När jag sökte till spanskan hade jag ingen aning om att jag skulle bli tvungen att lära mig historian, utan trodde det räckte med språket som ju var anledningen till att jag sökte. Det är ju faktiskt språket jag vill lära mig. Imorrn har jag omtenta mellan 9-12 och gud vet hur det kommer gå. Jag mår illa mycket på dagarna nu och är jättetrött, vilket givetvis påverkar mina studier.
Ronny ska under tiden vara hemma med Aron. Kl. 11.15 har vi läkarbesök med honom som Ronny i värsta fall får gå på själv. Jag vill ju gärna följa med. Spännande.

Igår var jag på fotbollsträning och herregud vad jobbigt det var. Jättekul och jättehalt. Idag har jag träningsvärk - no surprise there. Måste ändå erkänna att jag orkade mer än jag trodde, känns skönt att jag hållit igång hyfsat så gott som hela tiden.
Mina fotbollsskor är för små, har jag kommit på. Idag har jag enormt ont i stortårna, så jag är redan på jakt efter nya. Dessa var iofs aldrig bra för mig, har alltid känts lite stela.

Mina kära föräldrar är i Thailand. Jag är måttligt avis nu i den här sibiriska kylan... brrr...


Öppna förskolan

Idag var jag och Aron på öppna förskolan för första gången! Det var supertrevligt med massa trevliga morsor och söta barn ;) Aron var yngst, och sen kom Jonas och Carolines Emil som föddes sex dagar tidigare, 7 november. En lång bebis var han men annars var de nästan lika stora. Sista minutrarna hade vi sångstund men då hade Aron däckat på madrassen. =) Som tur är så sover han ännu djupare av musik.
Mammas stora bebis. <3

Ikväll börjar fotbollsträningen för året och jag är laddad! Nervös med, ska jag tillägga. Har ju ingen aning om hur mycket jag kommer orka, trots att jag tränat mer eller mindre 5 dar i veckan på min orbitrec.

Vill gärna lägga upp bilder på Aron men det är så krångligt för datorerna är extremt långsamma just nu. Ska dock skicka in och framkalla 70 bilder för 50 öre via babycenter. Ganska OK deal, I´d say.

Jag vill börja plugga - plugga på riktigt, så att jag blir nåt!
3 års studier med start i januari nästa år (förhoppningsvis), arbete i 1 år lite drygt och sen ytterliggare 1,5 års studier tills jag är färdigutbildad. Känns som oerhört lång tid nu, men det blir nog bra till slut! Det gäller bara att stå ut.

Nu ska jag väcka och mata Aron så att vi kan bege oss och hämta storebrorsan på skolan. Där ska vi dela ut inbjudningskorten till hans och Ellys kalas på Busfabriken. Halleluja säger jag bara, välkommen tinitus.
Helt otroligt att Bastian redan är 7 år gammal!



Bild från Bastians femårsdag! Snygg tårta jag gjorde va? ;) Haha för er som inte ser kan jag berätta att det är spiderman. xD


RIP

Jag har nog råkat ut för en blogg-kris. Ska jag fortsätta blogga när jag nästan måste tvinga mig själv till datorn? Jag har inte mycket tid över, och nästan ingen motivation eftersom jag vill lägga ALL tid jag har på min lilla ögonsten. Bloggen är dock bra, för jag har mycket bilder här.

Nu kommer Aron i de supersnygga kläderna jag köpt i storlek 62. Lite pösigt är det såklart men gud så söt han är! Jag byter kläder på honom även om inte de är smutsiga alltid eftersom det är så kul!

På måndag ska han vägas igen, sist vägde han 4920 g och var 56,5 cm lång.

Imorgon ska jag ha en "babyshower" (som vanligtvis är innan födseln) med mina gamla klasskompisar. De kommer hit och jag ska bjuda på mat och fika. Det blir nog jättekul!
Pernilla var här i tisdags och det var helt underbat. Åh vad jag tycker om den tjejen! <3



Den 2/1 2009 gick Ronnys pappa oväntat bort - 55 år gammal. Vi gick upp tidigt i morse och åkte ut till graven. Vi tände ett ljus och stod där några minuter.

RIP Jonny Christer Mathias Kallas
Ronnys pappa
Bastian & Arons farfar

Under 2009 gick också tre av Ronnys ungdomsvänner bort. Den senaste för två veckor sen och alla på samma sätt. Många tankar till dem som drabbas.

RSS 2.0