Linn!

Haha åt mammas kommentar på förra inlägget. ;)

Linn har varit och hälsat på mig idag! Det var jättetrevligt och vi har haft SÅÅÅ mycket att prata om! =) Gud vad jag saknar gymnasietiden med henne - den bästa av de bästa!

Laila ringde innan och klockan tio i ett idag, nästan ett dygn efter igångsättningen, tittade en liten tös ut! Jag hade fel alltså, men är glad för hennes skull. :) Blir nog en Cornelia. 3910 gram (två veckor för tidigt född!) och 50 cm lång.

Känns väldigt dåligt tajmat att skaffa barn just nu, jag ville ju att mina föräldrar och Ronnys föräldrar skulle komma och hälsa på mig på BB. Så blir det troligtvis inte dock, p.g.a. den dumma svininfluensan som portar alla besökare förutom fadern och syskon. Men tänkte på det... om mamma t.ex. skulle vaccinera sig, borde hon inte få komma in då? Eller kan man fortfarande bära på smittan trots att man inte själv är sjuk? Finns det förresten något intyg att få på att man är vaccinerad?

Ringde chefen Jimmy idag och sa att jag kan jobba veckan ut och nästa vecka, men att jag nog behöver ledigt sen. Känner att spanskan tar mer tid än jag räknat med och ischias börjar bli jobbig igen. Skönt iallafall att ha tjänat pengar under september!

Sakta?

Igår var vi på ultraljud och det var jättekul att se den lille/lilla igen! Det gick tyvärr inte att se någon helbild, men det är ju förståeligt. Hursomhelst - njurarna såg kanon ut! Och storleken var helt perfekt, de gissade att den nu väger ca 2,2 kg. Har räknat lite snabbt på det, och lägger man till 200 gram i veckan så slutar jag på 3400 vid BF. Jag gissar på att den hamnar på 3,5 ungefär.

Denna veckan blev inte så ledig som jag trodde. Laila ringde igår och ville prata så vi träffades och hon berättade att hon blir igångsatt idag. Hon är annars beräknad till 13 oktober. Så nu är jag barnvakt tills de kommer hem från BB och det vet man ju inte när det blir. Ska hämta Bastian på skolan tjugo i två idag. Det är så spännande att hon ska ha snart! Men det känns som en evighet kvar för mig. :P Hon är bombsäker på att det är en flicka, jag tror pojke så vi får se vem som har rätt. Åh så kul!!!

Så nu när Ronny jobbar mellan 14 och 23 blir det tungt för mig. Men jag hoppas det ska gå bra, sexåringar har inte det bästa humöret vill jag lova! 

Jag, Ronny, David och Robin var på bio i söndags. Inglorious basterds såg vi. jag slumrade till emellanåt så känner inte att jag hängde med så bra. Men de bitarna jag såg var faktiskt väldigt bra. Kunde inte sitta upp ordentligt i stolen för bebisen ligger så nära mina revben! Skönaste positionen är faktiskt liggandes nuförtiden.  


Pics.

Gårdagens magbilder kommer här.:)




Kul att leka med vinklarna nu när man börjar bli stooor!

Här kommer massa bilder från lägenheten med, Mamma och pappa var här igår och satte upp de nya köksgardinerna! Tusen tack igen, det blev JÄTTEfint!

Sovrum
   
Badrum

Vardagsrum
  
Bastians rum
  
Hallen
 
Köket
  

Manda som är efter igen...

Här kommer magbild från förra veckan igen:P
Och en bild på kökslampan vi fick i inflyttningspresent av Gurli, Tomas, Stephanie och David. Mammas och pappas inflyttningspresent ska upp imorrn kväll, ett par köksgardiner - superfina! Det kommer självklart nya bilder på det! =)



Lyckades tyvärr inte vända bilden, men hoppas det duger ändå :)

Var på gymmet idag och tränade. Orbitrec en halvtimme, promenerade i tio minuter och lite ryggövningar. I söndags var Tina och jag i simhallen. Vi simmade femtio längder och jag hade träningsvärk sen vill jag lova! Men skönt att man fortfarande kan röra på sig! =) Har hört rykten om att förlossningen blir lättare om man tränar. Vi får la hoppas det stämmer, hade varit så kul att kunna föda utan bedövning! Det är nog mitt mål åtminstone. Sen får vi se vad jag säger när de riktiga värkarna drar igång!

Denna månaden blir det storhandling på Gekås. Har fått rådet av Carin att handla så mycket julklappar som möjligt innan den lille kommer, så det blir väl en del till Bastian iallafall! Sen ska vi jaga rätt på ett skötbord, börjar bli dags nu. Och vi ska till Ikea en sväng igen för att inhandla ett nytt soffbord.

Överväger att köpa ett par "masai"skor för en del av födelsedagspengarna, någon som har provat sådana eller har hör något om dem? Jag har läst en hel del, och de må vara ugly men de ska tydligen vara kanon för kroppen, speciellt ryggen, lederna och hållningen. Kan behövas. ;) En annan tanke om födelsedagspengarna - sammanlagt fick jag 3400 kr - är att lägga undan till laseroperation. Det är åtminstone en liten del av summan, jag har räknat med att lägga ungefär 25000 kr på det. Den får jag ju inte göra förrän om minst två år, men tror det kan vara värt väntan!

Kontroll hos BM

Jag är jätte-efter med magbilderna, jag har tagit bilder men hinner inte lägga upp dem i tid alltid. Detta pga att vi försöker lägga in alla bilder på en av datorerna och det är lite krångligt. Ska dock försöka hinna med det imorgon.

Idag är jag i v. 33 (32+2). Var på kontroll hos Carin, min bm idag.

Jag väger nu 72,6 kg. Har alltså inte gått upp särskilt mycket (om ens något) sen förra veckan.

Blodtryck: 115/70 vilket oroade Carin lite. Mitt undertryck har legat på 55/60 innan så det har ökat en del på två veckor.
Blodvärde kollade vi aldrig eftersom det har varit så bra hela tiden innan.
Bebis hjärtslag: ungefär 138 slag/minut
S-F mått: 30 cm. (Ska kolla så att bebis växer på ultraljudet på måndag, eftersom jag inte blivit något större sen sist.)
Levervärdena hade ökat men håller sig inom ramarna. Läkaren skickade en remiss till en hudläkare som ska utreda huruvida jag har allergi eller inte. Det kliar nåt otroligt på mina händer och fötter så något bör det vara.
Hade inga leukocyter i urinet denna gången, kan bero på att jag lade urinröret bland is för att hålla det kallt.
Bingo!

Det som oroar mig nu är storleken på den lille. Men som tur är dröjer det "bara" sex dagar innan vi får veta hur det ligger till.



Vi har haft en lysande motorlampa på bilen så idag åkte vi till brorsan i Smålandsstenar och frågade honom om råd. Han tittade på bilen och upptäckte att vi hade ett fem cm långt hål rakt igenom en slang till vevhus-ventilationen. Felet åtgärdades tillfälligt och Dennis beställer hem en ny slang. Kul att se hur han har det i sin nya verkstad! Dennis bilservice AB.

Förra veckans magbild

Glömde skriva om det superfina halsbandet jag fick av Stephanie i födelsedagspresent! Ett lila hjärta i silverkedja, tack så mycket!

Jag var och simmade i förrgår, första gången på väldigt länge men det gick otroligt bra! Klarade simma 40 längder men visst känns det att man svankar, svårt med den extra tyngden.

Jag tog nya blodprover i tisdags och vägde mig samtidigt. Jag vägde hela 72 kg då! :O Jag har gått upp 11 kg under graviditeten! Otroligt... Provsvaren kommer på fredag eller måndag.

Jag undrar om bebis har fixerat sig? Jag tror nästan det, det känns som folk beskriver det. På tisdag ska jag till Carin på kontroll igen och måndagen efter det, den 28de ska vi på UL igen, kontrollera bebis njurar. Det går nog bra, ska bli spännande! Och nu börjar snart förlossningskliniken på tv. :)

Här kommer en magbild från förra veckan, har inte tagit v. 32 än, gör det antagligen imorrn eller på lördag.



Här är lite andra bilder, på en nyfriserad Bastian och en nyfriserad Manda.




Idag är ingen vanlig dag...

...idag är Mandas födelsedag.

Ja så är det, idag fyller jag hela tjugo år! Jag får handla på systemet - wow (?) Men som jag sa till pappa så skulle jag bara göra det med en tjock dunjacka på mig så att inte magen syns... Men det är ju faktiskt ganska varmt på dagarna så plockar nog ändå inte fram den än.  Jag klarar mig.

I fredags firade vi mig och Yasmine, Ronnys lillasyster som fyllde 15 år. Jag fick 1500 kr och dessa -> av mamma & pappa, mormor & morfar, Dennis & Linnea och David. Skorna är ett par som jag nämnde för Linnea att jag ville ha. De är från H&M och färgen heter mörk cerise och de är helt underbara! De får dock ligga på hyllan tills jag har fött, åtminstone., Troligtvis så blir det skorna till dopet =)

Av Ronny fick jag 1500 kr till godo, att antingen köpa mig en spa-vistelse för (som skulle få vänta till våren), en träningsmaskin, eller nya vinterkläder. Dessa är alla tre saker som jag velat ha/behöver så det blev kanonbra!

Av Gurli & Tomas fick jag bebisgrejer, bl.a. babysitter, bärsele, babygym och Ronnys mormors symaskin som de köpt av henne! Jag har nämnt många gånger att jag skulle vilja ha en så jag blev jätteglad. Den är väldigt enkel med så den passar mig perfekt! Jag är ju annars en "träslöjdsmänniska".

Jag fick 200 kr av Ronnys farbror Erik och hans familj, och 200 kr av Ronnys mormor & morfar - hur snällt som helst!

Av Carina och Mikael fick jag en stoooor golvväxt som är jättefin, och jag kan säkert komma på minst tio olika ställen i lägenheten där den skulle passa bra! Det bästa är att katterna lärt sig låta bli den:D

Av Allan och Ramona fick jag en orkidée och två lotter varav den ena var vinst på 10 kr!

Av Pia fick jag 4 lotter varav 2 var vinster på sammanlagt 75 kr!

Av Tina och Tamas fick jag tre jättefina, lila ljuslyktor!

Av Anette och Ingvar fick jag en supermysig stor ljuslykta som ska tändas flitigt!

STORT TACK TILL ALLA SOM KOMMIT IHÅG MIN DAG - NI ÄR GULD VÄRDA <3



Imorgon ska jag till sjukstugan på fastande mage och ta prover igen. Anledningen är klådan jag har haft hela helgen, och att det kommit tillbaka till handflatorna igen.

Förutom det så blir det jobb, som idag. 10 h/veckan är det fortfarande som gäller, jag kör på tills jag får andra order.;)

Nu sitter jag och väntar på att Ronny ska komma hem från jobbet. Han slutar 22.54 och när han är hemma ska vi mysa och äta vitlöksbröd. Jag kämpar för att hålla mig vaken, tavegyl gör mig otroligt trött!


Besök av Sverkers El

Vår tvättmaskin fungerar inte riktigt somd en ska, troligtvis är det glapp i den. Sist gick den igång med luckan öppen, och nu går den inte igång alls. Därför ska Knut-Inge från Sverkers El komma hit i eftermiddag och kika lite på den.
Hoppas han kommer tillrätta med problemet.

På fredag ska det firas att jag fyller tjugo och Ronnys lillasyster Yasmine fyller femton. Då vill jag ha rena kläder på mig, och helst skulle jag vilja ha något nytt. Men det känns så meningslöst att köpa kläder nu för jag kommer inte använda dem om ca 2,5 månader. Nu har jag nio veckor kvar av min graviditet. SJUKT!

Tina var här igår och fotograferade lite. Självklart blev min lilla bebismage mest utsatt för kamerablixtrarna. Tina frågade om hon får ta magbilder på mig i underkläder och självklart får hon det! Det hade varit så kul att ha! =)

Imorgon ska jag till frisören klockan 9.00 och fixa mig lite. Klippning och slingning är det soms tår på schemat, får se om jag väljer att lägga in en slinga i en kul färg, eller inte. Förra hösten hade jag en brun slinga i håret och det trivdes jag väldigt bra i.

Här på Torsgatan är det underbart att bo. Bastian är ute och leker nästan hela tiden, han har många vänner här redan. Idag efter skolan skulle han följa med Emil och bowla, och imorgon följer Emil med oss hem. Det är så skönt att få lite tid för sig själv, och lite frihet! Ett sovrum med väggar och en dörr är guld värt!

Här kommer lite bilder:



Pinsamt - Elektrikern var precis här och bara för det så fungerade tvättmaskinen på första försöket... TYPISKT! Men jaja, tacksam får man ju vara:)


Barnmorskebesök

Var hos barnmorskan idag. Hon sa att inget kunde vara bättre, allt såg helt perfekt ut - skönt!

Blodtryck 110/60
Blodvärde 122
Urinsticka - bra men Leucocyter + 2 (igen)
Bebis hjärtljud: ca 146 slag/minut
Nuvarande vikt: 70,6 kg. Ökning på drygt 10 kg sedan början av graviditeten.
SF-mått: 30 cm

Eskil, den förre städchefen, ringde mig idag och frågade om jag ville städa på familjecentralen och dagiset Kantarellen denna veckan. Givetvis tackade jag ja. =) Så nu får jag åtminstone jobba 10 timmar denna veckan. Varför Eskil och inte Jimmy, den nuvarande chefen, ringde vet jag inte. Men tacksam är jag, för Eskil är bra mycket snällare!


Magbilder

Ojojoj, nu har jag inte skrivit på länge. Jag har varken haft tid eller ork, tänkte vänta med lägenhetsbilder tills jag tagit nya på hur det blev i alla rum med möbler o.s.v.

Men här kommer två magbilder, en från v. 29 och en från v. 30 - lagom med tanke på att jag går in i v. 31 imorgon. Herregud tiden går fort! Oroar mig som tusan över svininfluensan som är överallt.

Hämtade babyproffsens blöjhink idag med. Nu är det bara skötbordet och bilbarnstolen kvar att fixa.





Toppig mage = pojk? Jag tror det, men det återstår att se.
Om 23 dagar är det dags för nästa UL! Och på måndag är det barnmorskekontroll igen - KUUUUL! =)

RSS 2.0